23948sdkhjf

App i ældreplejen forhindrer indlæggelser

Mobil registrering af sygdomstegn ser ud til at virke.

En smartphone-app til registrering af tidlige sygdomstegn hos beboere på plejehjem ser ud til at kunne mindske antallet af indlæggelser blandt de ældre. 

Det viser en evaluering af et pilotprojekt, hvor fem forskellige kommuner har brugt appen på et eller flere plejehjem. Det skriver Nordjyske. 

Triaging
Appen benytter en metode kaldet triaging, hvor plejeren systematisk registrerer ændringer i den ældres almentilstand eksempelvis forandringer i væskeindtag, mobilitet eller om appetiten er væk.

Disse tegn kan være første tegn på, at sygdom er på vej, og appen kan hjælpe med at komme situationen i forkøbet. 

Halvere indlæggelser
Evalueringsrapporten skønner, at hvis app'en blev udbredt i hele landet, kunne den halvere antallet af indlæggelser og spare samfundet for op mod en kvart million kroner over en treårig periode. 

Men om det virkelig bliver så meget, er ældrechef i Aalborg Kommune - en af test-kommunerne, ikke helt sikker på. 

- Nu er fem kommuner jo er relativt lille grundlag at beregne et nationalt besparelsespotentiale på, så jeg har ikke rigtig nogen holdning til, hvorvidt det er realistisk, siger ældrechef i Aalborg Kommune Annette Secher til Nordjyske. 

Hun understreger dog, at erfaringerne med appen hidtil har været positive, og at kommunen er i gang med at udbrede den til hjemmeplejen. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078