23948sdkhjf

Sygeplejerskeuddannelse på vej til Holbæk

Håbet er at afvikle sygeplejerskemanglen i Nordvestsjælland.

80 nye sygeplejestuderende kan måske starte deres uddannelse i Holbæk i sommeren 2018. Det eneste der mangler er en godkendelse fra Uddanelses- og Forskningsministeriet, skriver Sjællandske Medier. 

Hvis uddannelsen bliver en realitet, kommer skolen til at danne rammer om en ny måde at uddanne sygeplejersker på, siger rektor fra University College Sjælland (UCSJ) Camilla Wang til sn.dk.

- Vi vil gerne til Holbæk, fordi der allerede nu er mangel på sygeplejersker på Holbæk Sygehus og i resten af Nordvestsjælland, men tanken er ikke alene, at der mangler sygeplejersker, og det skal vi råde bod på. Når vi laver et nyt udbud, handler det også om, at der så er en unik mulighed for at uddanne på en ny måde, der i endnu højere grad matcher det, man skal ud og lave bagefter, og den bevægelse, man gerne vil lave i sundhedsvæsenet, siger hun.

Opgaver til kommunerne
Hun uddyber til avisen, at uddannelsen kommer til at afspejle den nye måde at strukturere samfundets sundhedsopgaver på, hvor flere sundhedsopgaver lander hos kommunerne. 

Derfor skal de nye studerende klædes på til at varetage de jobs i fremtiden.

Den nye uddannelse kommer efter planen til at ligge på Uddannelses- og Læringscenter Nordvestsjælland i Holbæk.

UCSJ forventer svar fra ministeriet til november. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14