23948sdkhjf

Ergolet har succes med studerende

Ergolet A/S har flere års erfaring med at tage studerende i praktik. Det fortalte man fornylig på lokalt netværksmøde i Slagelse.

At studerende skaber værdi for hjælpemiddelvirksomheden Ergolet har Magasinet Pleje omtalt tidligere. Men på et netværksmøde i Slagelse kunne Ergolet for nylig fortælle om endnu flere erfaringer med brugen af studerende i virksomheden.

Foran 30 virksomheder fortalte salgs- og markeringsansvarlig hos Ergolet, Kent Hvidtfeldt om den værdi, det kan give virksomheden at have en studerende fra f.eks. Syddansk Universitet (SDU) i praktik.

Ergolet A/S er en del af den franske Winncare Group. Ergolet producerer udvikler hjælpemidler og velfærdsteknologi-løsninger til at forflytte mennesker, bl.a. sejl til skinnesystemer og loftlifte på sygehuse og plejehjem.

Mens dekan på SDU, Nikolaj Malchow-Møller, fortalte om de muligheder, man som virksomhed har for at have en studerende i sin virksomhed i kortere eller længere praktik, kunne Kent Hvidtfeldt fortælle, at det også i praksis fungerer rigtig godt.

- Som virksomhed vil vi gerne udfordres med den nyeste viden. I dag går det så rasende stærkt, og vi opererer i et internationalt marked, hvor vi bliver presset konstant. Gennem tiden har vi haft mange dygtige studerende i vores virksomhed, og en af dem er ansat som Business Controller i Korsør i dag, men hun refererer til vores CFO i Frankrig. Det er en høj stilling, og hun har været i praktik i Ergolet A/S både under bachelor- og kandidat-uddannelsen, siger Kent Hvidtfeldt.

Ergolet har tidligere haft en controller i praktik, som i dag bestrider en stilling i Slagelse kommune. En tredje studerende var i praktik under sit studie til Business Intelligence. Han udviklede en gren af it-systemet Navision, så Ergolet A/S fik udviklet et rapporteringssystem via Microsoft 365 Power BI tilpasset på forskellige dash boards.   - Det arbejde, han udførte for os, er uvurderligt. Og man skal vide, at de studerende i dag er lynende gode til at researche og skaffe sig den viden, de har brug for. De får naturligvis tildelt 1-2 mentorer, når de kommer ind i virksomheden, men den tid, vi bruger på de studerende, er godt givet ud – det kan som regel klares med en telefonsamtale, mens man kører i bil på vej til et kundemøde, siger Kent Hvidtfeldt.

Han giver ikke meget for, at virksomhederne undskylder sig med, at de ikke har tiden til at have studerende i praktik. - Det er et spørgsmål om at prioritere sin tid.

På trods af, at Ergolet A/S for et stykke tid siden var midt i en rekonstruktionsperiode, prioriterede man at stille op til det samarbejde, der var påbegyndt med fire store uddannelsesinstitutioner – med i alt 60 studerende -  i byen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095