Hospitalskøkken inviterer alle indenfor
Gæsterne kan få måltid serveret i en hospitalsseng
Hospitalets køkken er det første og eneste i landet, der har fået Det Økologiske Spisemærke i Guld. Maden fremstiller køkkenpersonalet selv, og 95 procent af den mad og de drikkevarer, der serveres til patienter og personale, er økologiske, fortæller Region Midtjylland på sin hjemmeside.
Aftensmaden 16. august bliver serveret i hospitalets forhal, hvor gæsterne får måltidet serveret i en hospitalsseng eller ved borde med både kørestole og almindelige stole – på samme måde som patienterne.
- Vi glæder os til at byde store som små velkommen til middag på hospitalet. Vi serverer en god, økologisk hakkebøf fra egen slagter med løg, kartofler, pikantsauce og agurkesalat. Til dessert venter en lækker vaniljebudding med saftsauce. Af drikkevarer byder vi på et glas vand eller mælk. Gæsterne får akkurat samme menu som patienterne, siger cheføkonoma Mona Carøe.
Udover menuen vil gæsterne få mulighed for at smage de særlige mellemmåltider, som køkkenet hver dag laver til småtspisende og særlige patientgrupper. Her venter delikatesser som proteindrik med jordbær, nougatis og citronsorbet.
Køkkenpersonalet vil i løbet af middagen gå rundt mellem gæsterne og fortælle om hospitalets økologiske mad, der har vundet flere priser.