23948sdkhjf

Kamp om sosu-forløb med OL-vinder

Social- og Sundhedsskole indgår samarbejde om innovativt sundhedsprojekt med tidligere elite-håndboldspiller, Anne Dorthe Tanderup.

På Social- og sundhedsskolen Fredericia-Vejle-Horsens er der stor fokus på sundhed - både i undervisningen, i pauserne og i de sportsaktiviteter, der støttes op om i de geografier, hvor skolen har afdelinger.

Skolen blev sundhedscertificeret i 2016, og det har skubbet til beslutningen om at sætte ”sundhedsbaren” endnu højere og introducere projekt #sundsammen i samarbejde med OL-medaljevinder og tidligere elitehåndboldspiller, Anne Dorthe Tanderup.

Over 30 elever fra skolens afdeling i Vejle ansøgte om de ti pladser i forløbet, der starter op på den 29. august. Eleverne, der alle læser til Social- og sundhedsassistent eller Social- og sundhedshjælper har fået opbakning fra deres ansættende myndighed i kommunen til at deltage.

Projektet startes op på skolens afdeling i Vejle idag tirsdag den 29. august.

#sundsammen går ud på, at en gruppe elever tilbydes et halvt års forløb, hvor de arbejder på at ændre livsstil hvad angår kost, motion, stresshåndtering, søvnmønstre m.m.

Forløbet er planlagt og styres af Anne Dorthe Tanderup, der er uddannet kostvejleder og for nogle år siden udgav bogen "Min vej til et sundt liv". Hensigten med forløbet er at undersøge, om en række sunde ændringer kan skubbe til større robusthed, velvære, mere energi, overskud og evne til at håndtere f.eks. stress.

Projektet har ikke udelukkede fokus på at få nye og sundere vaner. De ti deltagere skal løse en række opgaver i fællesskab, og netop sammenholdet er en væsentlig faktor i #sundsammen.

Bogen om de sunde fællesskaber
Sideløbende med projektet er direktør Hanne Helleshøj og skolens kommunikationsansvarlige, Pernille Benzon, i gang med at skrive en bog om sundhed i fællesskab.
Her bliver både kendte og ukendte danskere interviewet om deres forhold til sundhed, og hvad fællesskaber betyder for deres personlige sundhed. Herudover beskrives forløbet med Anne Dorthe Tanderup. Bogen forventes at udkomme i midten af 2018.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078