23948sdkhjf

Krav: Alle behandlingssteder skal samles i nyt register

Nu er det lovpligtigt at registrere et sundhedsfagligt behandlingssted hos Styrelsen for Patientsikkerhed inden udgangen af 2017.

For første gang får Danmark et samlet register med alle sundhedsfaglige behandlingssteder i Danmark.

Senest 31. december i år er det nemlig lovpligtigt for behandlingssteder at registrere sig i det nye behandlingsstedsregister hos Styrelsen for Patientsikkerhed. Det sker som led i styrelsens risikobaserede tilsyn.

Ved behandling forstås undersøgelse, diagnosticering, sygdomsbehandling, fødselshjælp, genoptræning, sundhedsfaglig pleje samt forebyggelse og sundhedsfremme rettet mod den enkelte patient udført af en sundhedsperson.

- For at kunne vurdere risici for patientsikkerheden og sætte ind med tilsyn de rigtige steder skal vi have et samlet overblik over alle behandlingssteder i Danmark, siger kontorchef Birgitte Drewes fra Styrelsen for Patientsikkerheds kontor Autorisation & Analyse.

Det forventes, at registret kommer til at indeholde mellem 10.000 til 12.000 behandlingssteder, hvor sundhedspersoner udfører behandling. Hidtil har oplysninger om visse behandlingssteder fremgået af forskellige registre, eksempelvis yderregisteret og SOR, men det er første gang, at der kommer et samlet overblik over de sundhedsfaglige behandlingssteder i Danmark.

Både private og offentlige skal registreres.

Behandlingsstederne registreres på www.stps.dk/registrering.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078