23948sdkhjf

Tønder: Tilfredse ældre på plejehjem

Fem plejehjem og et af kommunens korttidscentre får gode karakterer efter uanmeldt tilsynsbesøg.

En uvildig bedømmelse af fem plejehjem i Tønder Kommune viser, at ældre generelt er meget tilfredse. Alle fem plejecentre har i løbet af sommeren haft uanmeldt tilsynsbesøg af rådgivnings- og revisionsvirksomheden BDO.

Formålet med tilsynet på plejecentrene er at kontrollere, om beboerne får den hjælp, de har ret til. Samtidig bliver det vurderet, om serviceniveauet lever op til den standard, Kommunalbestyrelsen har fastlagt, og om indsatsen er tilrettelagt og bliver udført på en faglig og økonomisk forsvarlig måde.

Samtidig bliver et af kommunens korttidscentre placeret i den bedste kategori af Styrelsen for Patientsikkerhed. 

- Resultatet er overordentlig tilfredsstillende. Det er glædeligt at få dokumenteret, at beboerne på vores plejecentre har gode forhold og får en omsorgsfuld pleje, siger formanden for kommunens Sundhedsudvalg, Irene Holk Lund.

I tilbagemeldingerne fra BDOs tilsynsbesøg konstateres det bl.a., at beboerne er meget tilfredse, og at plejecentrene bl.a. har stor fokus på madens og måltidets betydning for beboernes livskvalitet.

Det bemærkes også, at plejecentrene tilbyder relevante og varierende aktiviteter både i fællesskab og for den enkelte beboer, og at beboerne har stor medindflydelse og selvbestemmelse.

- De forhold, BDO fremhæver i tilsynsrapporterne er meget væsentlige og noget, vi har stor fokus på og prioriterer højt. Det er også forhold, som vi helt bevidst har valgt at bruge vores andel af værdighedsmilliarden på. Så nu kan vi se sort på hvidt på, at værdighedsmilliarden virkelig kommer de ældre til gavn i Tønder Kommune. Pengene bliver brugt til det, de er tiltænkt, siger Irene Holk Lund.

Derudover har Korttidscenter Syd i Tønder haft tilsynsbesøg af Styrelsen for Patientsikkerhed (tidligere embedslægen). Her har formålet været at vurdere patientsikkerheden.

De fem plejecentre, der er blevet bedømt, er Lindevang i Løgumkloster, Richtsens Plejecenter og Leos Plejecenter i Tønder, Møllevangen i Agerskov (er nu overgået til friplejehjem) og Solgården i Bedsted.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078