Varde: 400 medarbejdere videreuddannes i demens
Ældreområdet i Varde Kommune har netop fået 3,8 mio. kroner fra Sundhedsstyrelsens pulje 'Praksisnært kompetenceløft på demensområdet'.
Det skriver kommunen på sin hjemmeside.
Med de nye midler vil ca. 400 medarbejdere på ældre- og sundhedsområdet i Varde Kommune blive uddannet i KRAP, der står for Kognitiv Ressourcefokuseret Anerkendende Pædagogik, fra slutningen af 2017 til udgangen af 2019.
Gennem uddannelsen får personalet en større forståelse for både borgeren og de pårørendes håndtering af sygdommen, også når den ikke er optimal. Når et menneske er udfordret af demens, rammer det ikke kun personen selv, men også menneskerne omkring personen, og her det vigtigt, at personalet har den fornødne viden og redskaberne til at støtte både den demente og de pårørende. Der er tale om en uddannelse på fem dage.
- Et centralt element i at være en demensvenlig kommune er, at medarbejderne er godt uddannede til at arbejde med demensramte og deres pårørende. Med den her bevilling fra Sundhedsstyrelsen får vi en fantastisk mulighed for at gøre vores medarbejdere endnu dygtigere, og det er noget, der vil komme rigtig mange borgere til gode, udtaler Thyge Nielsen, der formand for Udvalget for Social og Sundhed i Varde Kommune.
Blandt andet medarbejdere i hjemmeplejen, på plejecentre, demenskonsulenter, medarbejdere i Træning og Rehabilitering samt i visitationen får mulighed for at tage uddannelsen.