Ny hjemmeside skal hjælpe borgere med nedsat hørelse
Har man nedsat hørelse eller bruger høreapparat, er det ikke altid nemt at være med i samtaler i et selskab, forstå, hvad der siges i TV eller håndtere sit høreapparat.
Region Syddanmarks Center for Kommunikation og Velfærdsteknologi har i samarbejde med regionens Enhed for E-læring udviklet en hjemmeside, HøreRehab.dk, hvor man kan få gode råd om, hvordan man kommunikerer med nedsat hørelse, men man kan også få viden om vedligehold og betjening af høreapparater.
På landsplan er der cirka 300.000 mennesker, der bruger høreapparat, mens det i Region Syddanmark er cirka 60.000 mennesker. I regionen er der derudover cirka 100.000 personer, der har hørenedsættelse, men ikke anvender høreapparater. |
- Mange mennesker kan opleve høreapparater som tekniske og komplicerede. Med HøreRehab.dk vil vi gerne være med til at gøre brugere af høreapparater mere selvhjulpne og mere uafhængige. Derfor har vi på HøreRehab.dk lavet nogle små, letforståelige videoer, der giver gode råd til, hvordan man bedst kommunikerer med en hørenedsættelse, og hvordan man betjener og vedligeholder høreapparater, fortæller Jan Hoedt, afdelingsleder i hørerådgivningen, der hører under Center for Kommunikation og Velfærdsteknologi.
- HøreRehab.dk er åben 24/7 og derfor altid til rådighed for høreapparatbrugerne, deres pårørende og ikke mindst de fagpersoner i regionen og kommunen, der er i kontakt med dem. Hjælpen er derfor altid lige i nærheden med Hørerehab.dk, også når høreklinikken eller kommunikationscentret er lukket, siger han.
Generelle informationer
Landsformand i Høreforeningen, Majbritt Garbul Tobberup, siger:
- HøreRehab.dk er udviklet til borgere i Region Syddanmark, men hjemmesiden indeholder mange generelle informationer, som både borgere med høretab, deres pårørende samt fagpersoner, f.eks. personale på plejecentre, over hele landet kan få glæde af. Vi vil anbefale vores medlemmer at benytte HøreRehab.dk som et supplement til høreapparats-brugsanvisninger samt de informationer, man kan finde på Høreforeningens hjemmeside. Det er en visuel og overskuelig hjemmeside, der er nem at gå til, siger hun.