23948sdkhjf

Få refunderet udgifter for udenlandske borgere

- Det er mit indtryk, at vi kan hjælpe kommunerne og regionerne til at blive bedre til at opkræve betaling for de udenlandske sygesikrede borgere, som de behandler, fortæller kontorchef Søren Enggaard Stidsen fra Styrelsen for Patientsikkerhed.

Styrelsen for Patientsikkerhed vil hjælpe kommuner og regioner med at blive bedre til at sikre sig refusion for de sundhedsydelser, som udenlandske statsborgere får i Danmark.

International Sygesikring er det danske forbindelsesorgan efter EU-regler om koordinering af sygesikring for borgere, der rejser mellem landende. Du kan læse mere om refusion hos medlemslande og styrelsens arbejde inden for international sygesikring i styrelsens beretning for udvalgte dele af styrelsens virksomhed.

reglerne siger, at udlændinge, der er bosat eller opholder sig i Danmark, som udgangspunkt har ret til offentlige sundhedsydelser. Deres hjemland skal efterfølgende refundere regionernes eller kommunernes udgifter, såfremt borgeren er sygesikret i et EU/EØS-land eller Schweiz.

Der er dog noget der tyder på, at der er potentiale for at få flere penge refunderet, end tilfældet er nu.

Styrelsen for Patientsikkerheds kontor for Patientrettigheder og International Sygesikring inviterer alle kommuner til informationsmøder. Her fortæller styrelsen sammen med Udbetaling Danmark om reglerne og mulighederne for refusion af sundhedsydelser og visse sociale ydelser til borgere, der er sygesikrede i andre EU/EØS-lande eller Schweiz.

- Det er mit indtryk, at vi kan hjælpe kommunerne og regionerne til at blive bedre til at opkræve betaling for de udenlandske sygesikrede borgere, som de behandler, fortæller kontorchef Søren Enggaard Stidsen om baggrunden for møderne.

Der er udsendt invitation til samtlige kommuner, inklusive program for dagen. Der vil senere blive afholdt informationsmøder for regionerne.

Informationsmøderne afholdes i følgende byer:

  • Aarhus den 30. november & 1. december 2017
  • København den 6. & 7. december 2017

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11