23948sdkhjf

WHINN: Sådan bruger vi velfærdsteknologi

Hør om både Aarhus, Aalborg og Odense Kommuners erfaringer og gode råd til praksis, implementering af velfærdsteknologi, nudging og effektivitet.

Den 10. oktober arrangerer Odense Kommune konferencen New Nordic Welfare, sammen med Welfare Tech og Nordens Velfærdscenter. 

New Nordic Welfare sætter fokus på de udfordringer, fremtidens kommunale pleje og behandling byder på, men også hvordan effekten af f.eks. velfærdsteknologiske løsninger kan være med til at forbedre grundlaget for at udbrede nye metoder og teknologier.

Efter velkomsten som Odense Kommunes tiltrækningschef, Joost Niijhoof, står for, tager Kristian Thor Jakobsen, Analysechef ved Den Sociale Kapitalfond over.

Kristian Thor Jakobsen er tidligere forskningschef ved tænketanken Kraka, og har en ph.d.-grad i økonomi fra DTU.

Han vil under overskriften, "Hvordan sætter du kroner og øre på sociale forandringer?", blandt andet fortælle om, hvordan man kan sætte tal på værdien af velfærdsteknologiske indsatser; både de økonomiske og de menneskelige effekter hos borgere. 

Efter oplægget fra Kristian Thor Jakobsen er New Nordic Welfare delt op i to spor resten af dagen.

Det første spor, Velfærdsteknologi- vejen derhen, lægger ud med en workshop med afsæt i det nordiske projekt CONNECT under Nordens Velfærdscenter.  Projektet har på tværs af kommuner i Norden samlet best practise i arbejdet med velfærdsteknologi  og præsenterer ni trin fra vision til effektmonitorering.
Her vil både Odense og Göteborg fortælle om deres erfaringer.

Senere tager Aabenraa Kommune over, hvor Jakob Kynddal, direktør for Social & Sundhed, fortæller om deres erfaringer med at udvikle og bruge velfærdsteknologi.

Conceptmaking som er specialister i brugercentreret radikal innovation runder programmet af. Jarl Christensen fra Conceptmaking vil fortælle om, hvordan Aarhus Kommune har opnået succes med at ændre hygiejneadfærd ved at kombinere en velfærdsteknologisk løsning med Nudging – et projekt hvor brugerne har været inddraget i både problem og løsning.

Det andet spor, Effekt i fokus, stiller skarpt på, hvordan man får skabt sammenhæng mellem de politiske målsætninger og den daglige praksis.

Per Nikolaj Bukh, professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet, vil bidrage med perspektiver på, hvordan man skaber et velfærdssamfund, som er både bedre og mere effektivt.

Sarah Gaarde, chef for Økonomi & Effekt i Borgmesterforvaltningen, Odense Kommune, vil fortælle om baggrunden for - og erfaringerne med implementering af effektstyring i Odense Kommune.

Sidste del af eftermiddagen handler om, hvordan man i Odense Kommune arbejder med effekt – både på borgerniveau og på organisationsniveau.

Læs også om Odenses egne velfærdsteknologiske tilgange.

Hele programmet kan ses her: New Nordic Welfare

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078