23948sdkhjf

Kolding Sygehus vinder arkitekturpris

Arkitektteamet CREO ARKITEKTER og SHL Architects har sammen med Niras, Balslev og Rambøll vundet prisen for den omfattende ud- og ombygning af Kolding Sygehus.

I går mandag resulterede en arkitektonisk målrettet indsats i Kolding Kommunes Arkitekturpris, der hvert år uddeles til byggerier i kommunen, der har en særlig god og smuk arkitektur.

Arkitektteamet CREO ARKITEKTER og SHL Architects har sammen med Niras, Balslev og Rambøll vundet prisen for den omfattende ud- og ombygning af Kolding Sygehus.

Med en kombination af CREO ARKITEKTERs mangeårige erfaring som hospitalsarkitekter og -rådgivere og SHL Architects stærke internationale arkitektur- og designlinje vandt teamet sammen med Niras, Balslev og Rambøll konkurrencen om udvidelsen af Kolding Sygehus i 2010. Udvidelsen stod færdig i november 2016.

Projektet fik fine ord med på vejen, og blev bl.a. rost for at være ”en modig arkitektonisk løsning, der får supersygehuset til at fremstå både elegant og imødekommende”.

- Det er en kæmpe ære, at vi får tildelt denne pris af Kolding Kommune. Vi har arbejdet for, at Kolding Sygehus skulle blive et sted, hvor mennesket er i centrum samtidig med, at der er plads til medarbejderne og deres arbejdsgange – og det syntes vi er lykkedes rigtig godt, siger Finn Sørensen, arkitekt maa, partner i CREO ARKITEKTER.

- Det har været et forbilledligt samarbejde, hvor vi har haft spændende dialoger med sygehusets medarbejdere, bl.a. om hvordan indretningen skulle være.

Det tætte og lærerige samarbejde imellem arkitektfirmaerne CREO ARKITEKTER og SHL Architect har efterfølgende medvirket til endnu et succesfuldt samarbejde, hvor de som en del af et konsortium vandt projektkonkurrencen om det nye Universitetshospital i Aalborg.

Fakta om projektet ’Udvidelse af Kolding Sygehus’
Udvidelsen af Kolding Sygehus har fundet sted fra 2010-2016. Udvidelsen er på 34.270 m2 og har haft et budget på 690 mio. kr.
Udvidelsen har omfattet:
- Ny indgang/forhal med fælles prøvetagning og cafe.
- Helikopterplads og ny fælles akutmodtagelse, der skaber en moderne og effektiv organisering af rammerne omkring akutte patienter.
- Udvidelse og ombygning af operationsgangen
- Udvidelse og ombygning af røntgenafdelingen
- Udvidelse og ombygning af sterilcentralen
- Nyt apotek
- Nyt kapel
- Ny 5-etagers sengebygning med 202 sengepladser, der er blevet placeret oven på den centrale fordelingskorridor.
Det nye sygehus er indrettet efter principperne for helende arkitektur, hvor der bl.a. har været fokus på at skabe mulighed for private rammer i lyse enestuer med udsigt over Kolding by og fjord.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078