23948sdkhjf

Demens: Sønderborg vil opruste på boliger

Planen er i første omgang at omlægge fire almindelige plejeboliger på Guderup Plejecenter til specialboliger i 2018, og yderligere syv boliger mere i 2019.

Sønderborg Kommune oplever en stigende efterspørgsel efter specialboliger, hvor rammerne og personalet er gearet til at håndtere borgere med svær demens. Derfor blev der i 2010 vedtaget en handleplan for udviklingen af plejeboliger i Sønderborg Kommune.

Et kig i krystalkuglen og prognoser for fremtidens antal af demensramte har fortalt seniorudvalget, at der skal flere specialboliger til demensramte i Sønderborg.  

Derfor har man indstillet til byrådet i første omgang at omlægge fire almindelige plejeboliger på Guderup Plejecenter til specialboliger i 2018, og yderligere syv boliger mere i 2019. Der vil fortsat også være almindelige plejeboliger på Guderup Plejecenter.

Derudover indstiller seniorudvalget til byrådet, at der allerede fra 1. oktober 2017 sker en styrkelse af personalenormeringen på de midlertidige vurderingsboliger på Guderup Plejecenter. Dette skal sikre bedre rammer for de borgere med demens, der har brug for at få vurderet deres nuværende og fremtidige behov for pleje og omsorg.

- Med de prognoser vi kender, skal vi naturligvis gøre os klar til fremtiden. Vores kompetencecenter for demens på Guderup Plejecenter har udviklet en specialviden og viser virkelig gode resultater i forhold til mennesker med svær demens. Det giver rigtig god mening, at vi på den måde specialiserer vores viden ét sted, og deler den ud i resten af kommunen, og ja gerne til hele Danmark, siger formand for seniorudvalget Preben Storm. næstformand i seniorudvalget Jens Peter Thomsen.

Med fire nye specialboliger i 2018 og yderligere syv i 2019 vil Sønderborg Kommune være oppe på i alt 35 specialboliger for borgere med svær demens på Guderup Plejecenter.

Den specialviden, der opnås, bliver anvendt og sat i spil på tværs af kommunens øvrige plejecentre og demenskoordinatorerne tilbyder besøg hos borgere med demens, der bor i eget hjem eller i ældrebolig. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079