23948sdkhjf

Aarhusianere får nye fællesskaber på ferieophold

30 aarhusianere, som bor i eget hjem, er i denne uge på ferieophold på kursusejendommen Saxild Strand. Opholdet bliver delvist betalt af regeringens ældremilliard.

I denne uge er 30 aarhusianere, som har brug for flere fællesskaber, på ferieophold på kursusejendommen Saxild Strand. På programmet er bl.a. gymnastik og aktiviteter, musikalsk hygge og foredrag.

Det er anden gang, at en gruppe borgere, der bor i eget hjem, har fået et ferieophold, fortæller kommunen. Der er en lille brugerbetaling og resten af pengene kommer bl.a. fra regeringens ældremilliard.

Det er Sundhed og Omsorgs forebyggelseskonsulenter, der er kommet i kontakt med borgere, som søger netværk og et fællesskab.

- Alle har brug for et friskt pust og en pause fra hverdagen, og vi gør noget ved det. Sidste års ophold betød, at halvdelen fik nye netværk og fællesskaber. Så det rykker noget, når mennesker føres sammen. Jeg er glad for, at vi kan give tilbuddet, og jeg håber, at vi kan fortsætte det de kommende år, siger Jette Skive, rådmand, Sundhed og Omsorg.

Samvær

Saxild Strand tilbyder alle deres gæster en dato og mødested i Aarhus, så de efter ferieopholdet kan mødes igen.

- Vi kalder det Saxild flytter til Aarhus, for det er fedt at se, at folk taler sammen og får et samvær hernede. Det får de så også mulighed for at arbejde videre på, når de kommer hjem, siger Henrik Woer, Saxild Strand.

Ferieopholdene på Saxild Strand er udviklet af Sundhed og Omsorg, Ældresagen, Alzheimerforeningen og Saxild Strand, sundhed og rekreation.

Sundhed og Omsorg giver også beboere på plejehjem i Aarhus mulighed for, at de kan tage på ferieophold på Saxild Strand. Dette tilbud blev også etableret i sin tid ved hjælp af midler fra regeringens ældremilliard, og i år har 300 ældre været på et ferieophold.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094