23948sdkhjf

SOSU-elever skal rustes til fremtiden

Nye videnscentre for velfærdsteknologi skal styrke SOSU-elevers position på arbejdsmarkedet.

Styrelsen for undervisning og kvalitet har netop udpeget SOSU Nord, SOSU Fredericia-Vejle-Horsens og SOSU Fyn som partnerskoler i et nyt videnscenter for velfærdsteknologi, der skal dække Jylland og Fyn.

Centeret er ét af i alt 10 centre, som skal bidrage til, at elever på erhvervsuddannelserne kan håndtere den hastige teknologiske udvikling og dermed matche de kompetencer, som virksomhederne efterspørger på et digitalt arbejdsmarked. 

Aftalepartierne bag EUD-reformen har afsat i alt 133 mio. kr. til etablering og drift af videnscentrene fra 2017 – 2020.

- Centeret skal bidrage til, at eleverne i højere grad bliver fortrolige med de nyeste velfærdsteknologier, inden de skal ud på arbejdsmarkedet, siger direktør for SOSU Nord, Lene Kvist.

SOSU-skolernes kerneopgave er at uddanne kompetente og kvalificerede medarbejdere - med udgangspunkt i, hvad arbejdsgivere og erhvervsliv efterspørger. Og flere velfærdsteknologiske hjælpemidler som bl.a. elektroniske simulationsdukker, robotter som sælen Paro, telemedicin samt digitalisering i hverdagen får arbejdsgiverne til at efterspørge nyuddannede, som netop har denne forståelse for og erfaring med teknologierne.

Videnscentret skal, udover at indsamle og formidle den nyeste viden inden for det velfærdsteknologiske område, også understøtte forskning og hjælpe med indkøb og implementering af udstyr og undervisningsforløb på de øvrige SOSU-skoler i Jylland og på Fyn.

Der er allerede rigtig god opbakning fra forskellige samarbejdspartnere til det nye videnscenter for velfærdsteknologi. På nuværende tidspunkt har centeret således mere end 50 interessetilkendegivelser fra blandt andet kommuner, regioner, uddannelsesinstitutioner og private virksomheder.

Ud af de ti centre skal endnu et videnscenter bygges op om velfærdsteknologi. Dette center får SOPU og SOSU C som partnerskoler.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.33