23948sdkhjf

Et elegant og fremtidssikret sygehus med patienten i centrum

En større om- og udbygning vil forvandle Aabenraa Sygehus til et topmoderne akutsygehus, hvor form og funktionalitet er i højsædet. Første fase af projektet blev afsluttet i 2014, og det færdige byggeri vil stå klar i 2020 - visionen er et sygehus, hvor patienten er æresgæst

Hustømrerne A/S bygger skelettet indendørs

Den landsdækkende tømrer- og snedkervirksomhed Hustømrerne A/S er fagentreprenør på byggeriet af Aabenraa Sygehus’ nye afsnit. Den nye bygning skal være et somatisk sygehus med sengestuer og behandlingsrum.

- Den nye bygning skal ligge, hvor den gamle ambulancehal har stået indtil nu. Vi har derfor færdiggjort en ny ambulancehal i sommerferien, som en opstart til opførelsen af det store nye hus, der skal indeholde sengestuer og behandlingslokaler, indleder Bent Kaczmarek, afdelingschef hos Hustømrerne.

Installationstungt byggeri kræver god dialog

Tømrerentreprisen dækker blandt andet over den indvendige skeletkonstruktion i de nye afsnit. Her udfører Hustømrerne skillevægge, lofter, glaspartier, døre samt indvendig beklædning.

Sygehusbyggerier er altid installationstunge. De tekniske fag som VVS, el og ventilation er derfor utrolig omfattende og kræver en hel del koordineringsmæssigt arbejde at tage hånd om. Der skal ligge mange installationer over nedhængte lofter og i skillevægge, så her er god kommunikation mellem Hustømrerne og de involverede installatører nødvendig.

En af de opgaver der kræver stor ekspertise, er installationen af døre på sygehuset. Dørene omgives af en hel del teknik, så Hustømrerne koordinerer med rådgivere ned til mindste detalje, omkring låsekasser, dørpumper og automatik, så der eksempelvis ikke pludselig opstår en situation, hvor døren ikke passer til beslaget.

Intern sparring sikrer de bedste løsninger

- Det er første gang at vores afdeling i Sønderjylland bygger et sygehus, men vores afdeling i Århus har stor erfaring med denne slags projekter, blandt andet fra opførelsen af DNU i Skejby. Vi har derfor sparret en hel del med egne medarbejdere og udnyttet de interne erfaringer og ressourcer, vi har på tværs på afdelingerne. Det er heller ikke utænkeligt, at en af de tovholdere vi havde på DNU, også får lov at blive tovholder her i Aabenraa, når vi kommer til den store del af projektet til foråret, fortæller Bent Kaczmarek.

Fakta:

  • Hustømrerne A/S har i sommeren 2017 opført ny ambulancehal til Aabenraa Sygehus. Der er blandt andet indbygget dekontamineringsrum til medarbejderne i hallen.
  • For at holde gode arbejdsforhold, vejer alle gipsplader der monteres i den nye bygning under 20 kg. De forskellige typer gips er udført i forskellige pladestørrelser så de alle holder sig under denne grænse.
  • Mineraluldslofterne udføres med glatte og let rengørelige overflader så hygiejnen på hospitalet kan holdes i top.
  • Når arbejdet på den nye bygning sættes i gang vil Hustømrerne have omkring 15 mand beskæftiget på projektet.
  • Læs mere om virksomheden på hustomrerne.dk

 

Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062