23948sdkhjf

Demonstrationer for velfærd over hele landet i dag

Initiativet Danmark for Velfærd afholder manifestationer, demonstrationer, fakkeloptog og meget andet på "Velfærdens dag".

Stop besparelser. Nej til milliard-store skattelettelser. Ja til velfærd.

Sådan lyder det mere end 30 steder i Danmark i dag, når initiativet Danmark for Velfærd afholder manifestationer, demonstrationer, fakkeloptog og meget andet på "Velfærdens dag".

"Hensigten er at fortælle politikerne - både centralt og lokalt - at velfærden i Danmark er mere og mere nødlidende. Det dur ikke med nye besparelser, nye effektiviseringer eller nye produktivitetskrav", fortæller Danmark for Velfærd i en pressemeddelelse.

Kredsen bag Danmark for Velfærd er en række fagforbund, LO i storbyerne og FTFs regioner.

I København er der i eftermiddag demonstration bag Christiansborg med faglige taler og musik. Og i Aalborg møder sygeplejerske Christina Windau Hay Lund frem som lokal FTF´er ved demonstrationen kl. 16.30 på John F. Kennedys Plads.

- De seneste år er der blevet både spinket og sparet på offentlige sektor. Det gælder bredt set - og vi håber meget på, at en folkelig bevægelse nu er ved at  vokse frem, så medarbejderne og borgerne igen kan få anstændige forhold, siger Christina Windau Hay Lund.

- Da politikerne blev presset til at opgive omprioriteringsbidraget, så blev det straks erstattet af et effektiviseringsbidrag for kommunerne. Nu har man opgivet det særlige produktivitetskrav i sygehusvæsenet, men politikerne sidder lige nu ved finanslovsforhandlingerne og diskuterer, hvad der skal være afløseren, så der kan komme nye penge til skattelettelser. Vi skal fortælle politikerne, at pengene er bedre brugt på vore hospitaler, til vore børn, i skolerne, i ældreplejen og rigtig mange andre steder i den offentlige sektor, siger hun.

En oversigt over de mere end 30 landsdækkende manifestationer tirsdag kan findes på https://danmarkforvelfaerd.dk/lokale-aktiviteter/ .

Danmark for Velfærd

Bag Danmark for Velfærd står:

LO Storbyerne, FTF's regioner, Blik og rørarbejderforbundet, BUPL, Danmarks Lærerforening, Dansk El-forbund, Dansk Socialrådgiverforening, Dansk Sygeplejeråd, Danske Bioanalytikere, Danske Fysioterapeuter, FOA, HK, jobcenterets Ofre, Jordemoderforeningen, Kost & Ernæringsforbundet, Malerforbundet, Næstehjælperne, PROSA, Uddannelsesforbundet, og 3F.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081