23948sdkhjf

Tre projekter skal nytænke fitnesscentret

Mennesker med bevægelseshandicap skal have mulighed for at dyrke fitness på lige fod med alle andre.

Det kan være svært at være fysisk aktiv, hvis man har et bevægelseshandicap. Men det skal kampagnen ’Fitness for alle’ lave om på.

Nu er tre projekter valgt, som skal nytænke det traditionelle fitnesscenter. Målet er lige muligheder for at få sved på panden, øget velvære og for at deltage i de lokale fællesskaber.

I Rønne skal Viking Atletik have bygget helt nye rammer til foreningens fitnesscenter, så der bliver plads til drømmen om mere inklusion. I Gladsaxe er fornyelsen af et større boligområde blevet anledning til at genanvende en eksisterende bygning til et nyt, foreningsbaseret fitnesscenter. Og i Vejle skal Gårslevhallen udvides og udvikles til centralt mødested, som også giver mulighed for, at lokalområdets beboere med bevægelseshandicap kan deltage i fitnessaktiviteter på lige fod med alle andre.

For alle de tre steder gælder det, at foreningernes instruktører også skal uddannes i at træne, vejlede og motivere mennesker med bevægelseshandicap.

Næste skridt bliver et udviklingsforløb for de valgte projekter og deres rådgivere, og forventningen er, at selve de fysiske ombygningsprojekter er afsluttet i løbet af 2019.

Bag kampagnen 'Fitness for alle' står et partnerskab bestående af Realdania, Lokale og Anlægsfonden, Danske Handicaporganisationer, DIF, DGI, Parasport Danmark, Bevica Fonden og Bevæg dig for livet. Parterne har samlet afsat op til 7 mio. kr. i anlægsstøtte til de tre projekter. Dertil kommer sparring, uddannelse og inspiration i et udviklingsforløb for de udvalgte projekter samt et forskningsprojekt, som skal måle på effekten af de nye tiltag.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078