Døende på Bornholm får adgang til hospice
Indtil nu har bornholmerne ikke haft mulighed for at tilbringe deres sidste tid på hospice på deres egen hjem-ø.
Men det får de mulighed for nu: Fra efteråret 2017 har medicinsk afsnit på Bornholms Hospital oprettet to nyoprettede hospicepladser i samarbejde med Diakonissestiftelsens Hospice.
- Et selvstændigt hospice med kun to pladser er ikke en realistisk løsning. Tilknytningen til Bornholms Hospital, hvor de i forvejen har tre sengepladser til smertelindrende behandling, giver derimod god mening, siger Helle Tingrupp, som er hospicechef på Diakonissestiftelsens Hospice, hvor man har to årtiers erfaring med pleje og lindring af døende.
Det sker for at sikre, at behandlingstilbud og fagligt niveau omkring de to nye hospicepladser er det samme som på Region Hovedstadens øvrige hospicer. Diakonissestiftelsen skal kompetenceudvikle og tilbyde faglig sparring for personalet på det palliative afsnit på Bornholm.
Personale fra Bornholms Hospital får mulighed for at komme i udvekslingspraktik på Diakonissestiftelsens Hospice på Frederiksberg. Her kan de udvikle kompetencer inden for områder som generel hospicefilosofi, etisk refleksion, åndelig omsorg og kommunikation.
- Det giver et løft til hospitalets samlede kompetenceprofil og giver de relevante medarbejdere nye udviklingsmuligheder i jobbet. Så udover at vi her på Bornholm nu kan glæde os over også at have hospicesenge, kommer samarbejdet også til at sætte gang i en proces, som giver medarbejderne et kvalifikationsløft, siger oversygeplejerske Peter Juul Jensen.
Fakta Diakonissestiftelsens Hospice på Frederiksberg har 16 pladser og har derudover et udgående hospiceteam, som yder pleje og omsorg til yderligere 20 borgere Diakonissestiftelsens Hospice blev etableret i 1997 som det tredje i landet Diakonissestiftelsen har 150 års erfaring med at uddanne og drage omsorg for mennesker |