23948sdkhjf

Viborg vinder pris for tilgængelighed

Den særlige pris er netop blevet uddelt på en stor konference om tilgængelighed i Bruxelles.

Europa Kommissionen har netop tildelt Viborg Kommune en ’særlig omtale’ i forbindelse med uddelingen af ’Access City Award 2018’. Viborg Kommune får den særlige tilgængelighedspris for arbejdet med at skabe bedre tilgængelighed for alle i Viborgs historiske midtby.

Med 'Access City Award' belønnes hvert år en række europæiske byer for deres indsats med at forbedre tilgængeligheden. 

I alt 26 europæiske byer har i år deltaget i konkurrencen, og Europa Kommissionen havde nomineret fire byer til 'Access City Award 2018'. Udover Viborg var også Lyon i Frankrig, Ljubljana i Slovenien og Luxembourg blandt de udvalgte.

Det er første gang, at en dansk by har været nomineret til prisen.

Lyon vandt 1. pladsen.

Det skriver kommunen på sin hjemmeside.

I flere af byens haver er trin nu erstattet af ramper. Der er lavet hvilereposer undervejs på nogle af de stejleste stigninger. Desuden har Nytorv fået ny belægning. Der er også sat nye skilte op, som gør det lettere at finde rundt. Fælles for tiltagene er, at de er diskrete og tilpasset det historiske miljø. Der er brugt materialer, som allerede findes i byrummet, for eksempel granit. Desuden er der blevet udviklet appen 'Spot Viborg', som guider besøgende rundt ad tre tilgængelige ruter i den historiske midtby. Bag projektet står Viborg Kommune i samarbejde med Realdania, Bevica Fonden, Arbejdsmarkedets Feriefond og Vanførefonden.

Den særlige pris blev uddelt tirsdag på en stor konference om tilgængelighed i Bruxelles. Prisen blev overrakt af EU-kommissær Marianne Thyssen, der har ansvar for beskæftigelse, sociale anliggender, kompetencer og arbejdskraftens mobilitet. Jens Rohde, 1. viceborgmester i Viborg Kommune modtog prisen på vegne af Viborg Kommune.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.52