23948sdkhjf

Finanslov: Flere varme hænder i ældreplejen

I den nye finanslovsaftalen er der afsat penge til, at kommunerne kan ansætte nye medarbejdere i blandt andet hjemmeplejen og på plejehjem eller opjustere arbejdstiden for eksisterende medarbejdere.

Der skal flere varme hænder i den danske ældrepleje. Regeringen og Dansk Folkeparti er enige om, at bemandingen på plejehjemmene og i hjemmeplejen skal forbedres. Sådan lyder et af flere tiltag på næste års finanslov, der skal sikre en mere værdig ældrepleje.

Det skriver Sundheds- og Ældreministeriet i en pressemeddelelse.

Regeringen (Venstre, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti) og Dansk Folkeparti har indgået en aftale om finansloven for 2018. Med aftalen prioriteres ældreområdet med ca. 2,7 mia. kr. i perioden fra 2018-2021.

Bemandingen i hjemmeplejen og på de danske plejehjem, plejecentre og friplejeboliger skal forbedres. Det skal ske ved, at kommunerne permanent får 500 mio. kr. årligt fra 2018 og frem til at ansætte nye medarbejdere eller opjustere arbejdstiden for eksisterende medarbejdere.

- Medarbejderne er vores guld. Dem skal vi passe godt på, for der er ingen tvivl om, at hvis de trives, vil det have en positiv indvirken på den pleje og omsorg, der udføres! Derfor er jeg meget glad for, at vi sammen med Dansk Folkeparti kan være med til at styrke bemandingen, så der bliver flere hænder på plejehjemmene og i hjemmeplejen til glæde for både de ældre og medarbejderne, siger ældreminister Thyra Frank.

-Vi håber, at aftalen vil medvirke til at skabe bedre arbejdsmiljø for medarbejderne, for større trivsel mindsker sygefraværet. Helt konkret er målet, at de ældre oplever mere nærvær. Mere tid til en lille snak eller at holde i hånden, siger Thyra Frank.

Støtte til pårørende

Finanslovsaftalen betyder også, at kommunerne fremover får i alt 240 mio. kr. over fire år (permanente midler) til at støtte pårørende til svage ældre. Pengene skal gå til målrettede initiativer for de pårørende for eksempel pårørendevejledere og følges op af et krav om, at alle kommuner beskriver deres pårørendepolitik i de allerede eksisterende værdighedspolitikker. 

Det også en del af finanslovsaftalen, at kommunerne får i alt 240 mio. kr. over fire år (permanente midler) til at prioritere medarbejdere og vågekoner på plejehjem og i hjemmeplejen.

De individuelle behov og øget selvbestemmelse i hjemmeplejen er omdrejningspunkt for det sidste af ældreinitiativerne i finanslovsaftalen for 2018. I alt 100 mio. kr. prioriteres de næste fire år til at styrke og udvikle frit valg af leverandør på madservice og rehabilitering.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078