23948sdkhjf

Aarhus opruster på medicin-sikkerheden

IT højner patientsikker medicinadministration på Aarhus Universitetshospital.

Aarhus Universitetshospital er, som det eneste hospital i Danmark, blevet certificeret på det eftertragtede niveau 6 efter den såkaldte EMRAM-skala.

Det betyder med andre ord, at Aarhus Universitetshospital har oprustet på medicin-sikkerheden og får et eftertragtet skulderklap.

Hospitalet har arbejdet med patientsikkerhed og medicin i længere tid. I Aarhus følges og sikres al medicinordination og -administration digitalt: Den medicin, lægen ordinerer patienten, bliver fulgt digitalt hele vejen til patienten, og via en stregkodeaflæser scannes og dokumenteres al medicin.

- Vi kan være stolte af resultatet, som sikrer den højeste patientsikkerhed med digitalt understøttet medicinhåndtering i alle procedurer og som beror på et fremragende samarbejde mellem klinisk personale, ledelsen og sundheds-it på AUH, Hospitalsapoteket, regionens it-afdeling og it-leverandøren, hvor teknologi i samspil med nye processer løfter AUH fra et i forvejen højt niveau til et endnu højere niveau til gavn for patienterne, siger Inge Pia Christensen, sygeplejefaglig direktør.

Aarhus Universitetshospital modtager prisen ved eventet, HIMSS Europe 18, som foregår i Sitges, Spanien fra den 27-29. maj 2018. Der forventes at deltage op mod 2000 Sundheds IT og kliniske ledere.

HIMSS har certificeret over 2.500 hospitaler i Europa. 152 hospitaler har opnået niveau 6. Der er kun 5 hospitaler på niveau 7

Alle præparater dokumenteres i Region Midtjyllands elektroniske patientjournal, MidtEPJ (Columna), dosispakker fra Apoteket har påsat label med patientidentifikation og lægemiddel, patienten har id-armbånd med stregkode og medicin som f.eks. kommer i separate glas, dråber eller i tuber, får særligt printede labels med patent-Id og præparatidentifikation. 

Når man står hos patienten, scannes patientens armbånd og al medicin, inden den gives. Det skal matche 100 %, ellers kommer der en besked på scanneren. På den måde sikres alle trin i arbejdsgangen, og patienten får den medicin, der er ordineret til netop ham eller hende, siger Anette Falkenberg, oversygeplejerske i Infektionssygdomme.

 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078