23948sdkhjf

Ny styrelse for patientklager

Den nye styrelse kommer til at hedde Patientklagestyrelsen og får hovedsæde i Aarhus.

En helt ny styrelse, der skal tage sig af patientklager, med hovedsæde i Aarhus.

Det er blandt andet resultatet af regeringens runde to af flytningen af statslige arbejdspladser.

Det skriver Sundheds- og Ældreministeriet.

Dermed deles den nuværende Styrelse for Patientsikkerhed i København op i to dele Den nye styrelse, der kommer til at hedde Patientklagestyrelsen, vil bestå af de dele af Styrelsen for Patientsikkerhed, der allerede er på plads i Aarhus, 121 årsværk, der flyttes fra København, og så 20 nye stillinger.

- De statslige arbejdspladser skal komme hele landet til gavn. Det er hovedopgaven. Og når vi allerede har en velfungerende afdeling for patientklager i Aarhus, så giver det god mening, at udbygge denne afdeling ved at oprette en helt ny styrelse for patientklager i Aarhus, siger sundhedsminister, Ellen Trane Nørby.

Overvejelserne om at oprette en selvstændig styrelse for patientklager har været undervejs, siden anden bølge af udflytningerne blev annonceret i efteråret.

Samlet set udflyttes eller nyplaceres ca. 167 årsværk under Sundheds- og Ældreministeriet i regeringens plan ´Bedre Balance II´. Regeringen udflytter også Det Etiske Råd. De fire medarbejdere i rådets sekretariat skal fra 1. januar 2019 udføre deres arbejde i Kolding. Der etableres derudover 12 arbejdspladser under Styrelsen for Patientsikkerhed i Slagelse. Det vil kræve en ændring af Sundhedsloven.

- Dermed har Sundheds- og Ældreministeriet institutioner i mange dele af landet - i Randers, Kolding, Aarhus, Slagelse og København. Det er vigtigt, at der er faglige miljøer i hele landet, siger Ellen Trane Nørby.

Derudover bliver 10 bevillingsfinansierede arbejdspladser i det nye Nationale Genom Center placeret uden for København.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.083