23948sdkhjf

Nyt udvalg for det nære sundhedsvæsen

Region Syddanmarks udvalg for det nære sundhedsvæsen skal beskæftige sig med sundhedssamarbejdet mellem sygehusene, de praktiserende læger og kommunerne.

Region Syddanmarks nye udvalg for det nære sundhedsvæsen har nu konstitueret sig. 11 politikere kommer til at sidde i udvalget, og de skal beskæftige sig med det tværsektorielle sundhedssamarbejde mellem sygehusene, de praktiserende læger og kommunerne – både hvad angår fysiske og psykiske sygdomme.

Bo Libergren (V) bliver formand for udvalget. Han har siddet i det syddanske regionsråd, lige siden regionerne blev dannet. Han har tidligere beskæftiget sig med det nære sundhedsvæsen – både i Fyns Amt og i Region Syddanmark – og glæder sig til at have med området at gøre igen.

- Udvalgets opgave er at gøre et godt sundhedsvæsen bedre. I disse år er der rigtig stort fokus på, hvordan vi i regionen sammen med almen praksis og kommunerne kan bringe sundhedsvæsenet tættere på borgerne. Det kan for eksempel ske ved at udvikle sundhedshusene eller ved at styrke fælles udgående funktioner som for eksempel akutteamet i Esbjerg, hvor regionen samarbejder med kommunen om at hjælpe primært ældre til rette i deres eget hjem efter en indlæggelse. Det nære sundhedsvæsen er en utrolig vigtig dagsorden - ikke mindst set i lyset af, at der med vores nye akutsygehuse sker en stigende centralisering og specialisering af vores sundhedsvæsen, siger han.

Udvalget for det nære sundhedsvæsen kommer stort set til at varetage de samme opgaver, som Sundhedssamordningsudvalget tidligere har gjort. Bo Libergren tager derfor over efter Tage Petersen (V), som har været formand for Sundhedssamordningsudvalget siden 2015.

Udvalget for det nære sundhedsvæsen

Udvalget beskæftiger sig med planlægningen af praksisområdet, og her venter en stor opgave med at implementere den overenskomst for almen praksis, som blev indgået for nylig.

Sundhedsaftalen med kommunerne, udviklingen af sundhedshusene og den regionale rådgivning til kommunerne på forebyggelsesområdet er også opgaver, som udvalget beskæftiger sig med.

Og så arbejder udvalget med at sætte kursen for det nære og sammenhængende sundhedsvæsen ved blandt andet årligt at foreslå temaerne for de indsatsområder, der skal sættes fokus på i det kommende år.

kilde: Region Syddanmark.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078