23948sdkhjf

Statsminister: Faglig frihed og stolthed skal få flere ind i SOSU-faget

- Ved DM i Skills oplever man den her store stolthed for sit fag. Jeg håber, at det inspirerer flere til at tage en social- og sundhedsuddannelse, sagde statsministeren.

Det var som bekendt statsminister Lars Løkke Rasmussen, der lørdag overrakte præmier til de dygtige vindere af DM i Skills i Herning. Statsministeren var synligt stolt af de unge mennesker og deres faglige viden. Bagefter sagde han følgende:

- Danmark er bygget op af det gode håndværk. Også det håndværk, der består i at passe på mennesker og give mennesker omsorg. Og dét skal vi hylde. Det betyder rigtig meget, at vi har faglært inden for pleje og omsorg. Vi er et veludviklet velfærdssamfund, som man kigger til i udlandet. Vi har en høj faglig standard og stolthed om faget, og vi ved, hvad vi gør, og hvorfor vi gør det, sagde statsminister Lars Løkke Rasmussen.

Lars Løkke Rasmussen (V) håber, at netop inspirationen fra dygtige elever – sammen med politiske tiltag, der skal give større frihed i jobbet – vil inspirere flere til at vælge en uddannelse inden for social- og sundhedsfaget.

- Ved DM i Skills oplever man den her store stolthed for sit fag. Jeg håber, at det inspirerer flere til at tage en social- og sundhedsuddannelse. Politisk er vi i gang med en sammenhængsreform for at få skabt mere rum i den offentlige sektor, plads til faglig frihed, færre proceskrav, mindre bureaukrati og mere plads til at blomstre og udleve sin faglighed. Danmark har brug for flere, der gerne vil SOSU-vejen, sagde statsministeren.

Sekretariatschef hos Danske SOSU-skoler, Michael Esmann, deler statsministerens håb og ønsker for eleverne, uddannelserne og faget.
- Det er positivt, at der hos alle parter er en erkendelse af, at der er et gap mellem behovet for faglærte inden for pleje og omsorg og søgningen til social- og sundhedsuddannelserne. Det er også glædeligt, at vi i fællesskab bakker op om DM i SOSU, der i dén grad er et udstillingsvindue for faget og uddannelserne. Ikke mindst skal der lyde en stor cadeau til de stærke rollemodeller, der viste deres store faglighed på både scenen og vores stande, siger Michael Esmann.

Danske SOSU-skoler Danske SOSU-skoler er foreningen for ledere på institutioner, der udbyder grundlæggende social- og sundhedsuddannelser. Danske SOSU-skoler er ledernes og skolernes politiske interesseorganisation og er f.eks. høringsberettigede for social- og sundhedsskolerne. Foreningen tegnes af bestyrelsen og understøttes af sekretariatet. Foreningen har 16 medlemsskoler. 1 på Færøerne og 15 i Danmark. Flere af skolerne i Danmark har afdelinger i deres lokalområde, så der er sikret en god geografisk spredning i udbuddet af social- og sundhedsuddannelser i Danmark.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062