Telemedicin: Tre virksomheder er med i opløbet
Tre leverandører er prækvalificeret til Danmarks første nationale telemedicinske infrastruktur. En løsning, der forventes i drift i midten af 2019.
Landets 98 kommuner og fem regioner er repræsenteret ved organisationen FUT – Fælles Udbud af Telemedicin – som er i gang med at gennemføre to udbud af henholdsvis telemedicinsk infrastruktur og it-løsninger til KOL-borgere og medarbejdere på tværs af landet. Formålet med den nationale udbredelse af telemedicin er, at borgere med KOL skal opleve tryghed i behandlingen, få forøget livskvalitet, større fleksibilitet og frihed i hverdagen samt færre indlæggelser. |
Otte virksomheder har søgt om prækvalifikation. Organisationen FUT har nu udvalgt de virksomheder, der inviteres videre til tilbudsfasens dialoger. Det er sket på baggrund af de annoncerede kriterier og en grundig evaluering af de modtagne ansøgninger.
- Alle ansøgere har udvist stor indsigt og relevant erfaring. Blandt de indsendte referencer var der både nationale og udenlandske – fra Danmark, Norge, Sverige og Finland til England, Holland, Spanien og Canada. Det har været et godt ansøgerfelt med hård konkurrence, siger den ene halvdel af formandskabet for Fælles Udbud af Telemedicin, Mette Harbo.
De prækvalificerede leverandører er:
|
- Vi vurderer, at op mod 10.000 KOL-patienter kan få gavn af telemedicin i Danmark. Med dette udbud sætter vi alle sejl for at skabe en landsdækkende og brugervenlig løsning – i første omgang for alle lungepatienter med svær KOL, men på sigt er det planen, at den telemedicinske infrastruktur også skal bruges til andre sygdomsområder. Vi er derfor rigtig glade for at være kommet et vigtigt skridt videre i udbudsprocessen, siger Christian Boel, der udgør den anden halvdel af formandskabet for FUT.
Det er første gang, at alle fem regioner og landets 98 kommuner er gået sammen om en ny teknologisk løsning til telemedicin.