23948sdkhjf

Træningsnetværk øger livskvaliteten for KOL-patienter

Lungeforeningen og Aarhus Kommune har indgået en ny samarbejdsaftale, som blandt andet støtter de syv træningsnetværk, der findes i kommunen.

En ny samarbejdsaftale mellem Aarhus Kommunes afdeling for Sundhed og Omsorg og Lungeforeningen skal hjælpe mennesker med KOL eller andre lungesygdomme til en bedre hverdag.

Aftalen støtter Lungekoret og de træningsnetværk, der findes i Aarhus Kommune for mennesker med lungesygdomme.

Lungekoret er et åbent tilbud for alle med en lungesygdom, da sang og vejrtrækningsøvelser er en god mulighed for at forbedre vejrtrækningen. Samtidig giver korsang bedre humør og masser af sociale fællesskaber.

Lungeforeningen og Sundhed og Omsorg har oprettet syv træningsnetværk, som mødes på lokalcentrenes caféer. Det er frivilige, der står for træningen, som både indeholder styrketræning og konditionstræning, og er tilpasset efter den enkeltes muligheder. Ud over at forbedre fysikken nyder deltagerne i træningen også det sociale samvær i lokalcentrenes caféer efter de fysiske udfoldelser. Erfaringerne fra de eksisterende netværk viser, at 2/3 af deltagerne oplever, at de har fået bedre, eller meget bedre livskvalitet ved at deltage i træningsnetværkene.

Værdifuldt samarbejde

- Vi er meget glade for den opbakning, lungekoret og netværkene får fra Aarhus Kommune. Det værdifulde samarbejde, med kommunerne, gør det muligt for Lungeforeningen at få mange lokale lungekor og træningsnetværk til at fungere optimalt til gavn for de mennesker, der lider af kroniske lungesygdomme. Samtidig giver aftalen i Aarhus os mulighed for at uddanne nye frivillige til tovholdere, som kan skabe flere træningsnetværk, siger direktør Anne Brandt fra Lungeforeningen.

Hovedelementerne i samarbejdsaftalen er, at Sundhed og Omsorg finansierer Lungekoret og undervisningen af frivillige tovholdere, mens Lungeforeningen står for at skaffe frivillige tovholdere til træningsnetværkerne.

- Med denne samarbejdsaftale går vi som kommune ind og støtter den i forvejen store indsats som frivillige yder for at hjælpe mennesker med lungesygdomme. Vi kan hjælpe med økonomi og lokaler, men det er frivillige, der står for det daglige – helt i tråd med at Aarhus i år er europæisk frivillighovedstad, konstaterer rådmanden for sundhed og Omsorg Jette Skive.

Læs mere om: KOL
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063