23948sdkhjf

Musketer-ed bremser igen overenskomstforhandlinger

Forhandlinger om kommunale overenskomster sættes igen på standby, fordi lærerforhandlingerne er gået i stå.

Forhandlingerne om nye overenskomster på det kommunale område er igen gået i stå.

Det siger formanden for FOA og næstformanden for det kommunalt ansattes forhandlingsfællesskab, Dennis Kristensen, til avisen.dk.

- Der er ikke nogen bevægelse i lærerforhandlingerne. Tværtimod.

- Derfor siger vi nu, at en tænkepause hos lærerne også er en tænkepause hos os, siger Dennis Kristensen til webmediet.

Dermed bliver den såkaldte musketered tilsyneladende aktiveret igen.

Inden forhandlingerne på det kommunale område gik i gang ved årsskiftet, meddelte de øvrige faglige organisationer, at man afventede, at lærernes krav om en ny overenskomst blev taget alvorligt.

Derfor gik de øvrige forhandlinger først i gang 22. januar, og nu ser det altså ud til, forhandlingerne på det generelle område går i stå igen.

Forhandlingsfællesskabet og Kommunernes Landsforening (KL) skulle efter planen mødes onsdag eftermiddag for at forhandle de generelle krav.

Det møde får nu et lidt andet indhold end planlagt.

- Det bliver i stedet en snak om, hvordan Kommunernes Landsforening forestiller sig det videre forløb af både forhandlingerne om lærernes arbejdstid og forhandlingerne om de generelle krav, som gælder alle ansatte i kommunerne.

- Vi kommer ikke til at afslutte forhandlingerne på alle andre områder, mens lærerne stadig hænger, siger Dennis Kristensen til avisen.dk.

Han understreger dog på Facebook, at forhandlingerne på de individuelle overenskomster fortsætter som hidtil.

Hos KL havde Kristian Heunicke, der er direktør med ansvar for arbejdsmarkeds- og erhvervsområdet, tirsdag eftermiddag endnu ikke modtaget en formel orientering fra Forhandlingsfællesskabet om den nye situation.

- Vi tager Dennis Kristensens udmelding til efterretning og møder op til det aftalte møde onsdag.

- Der ser vi frem til at diskutere, hvad status er på forhandlingerne, og hvordan vi kommer videre herfra, siger han.

Parterne har aftalt at skulle være færdige med både de generelle forhandlinger og de individuelle overenskomster 28. februar, men førstnævnte kan blive svært at nå, vurderer Dennis Kristensen.

- Jeg kan ikke lige her og nu se, at vi kan nå at blive færdige til aftalt tid. Men jeg glæder mig til at høre, hvad KL har at sige, siger han.

Lærerne har siden regeringsindgrebet i 2013 ikke haft en overenskomst.

I stedet har deres arbejdsvilkår været fastlagt i den såkaldte lov 409, og det har været et hovedkrav fra lærerne ved de igangværende forhandlinger at få en ny overenskomst med en ny arbejdstidsaftale.

/ritzau/

Kilde: /ritzau/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093