23948sdkhjf

En konflikt vil ramme pleje i både kommuner og regioner

15.000 statsligt ansatte nedlægger arbejdet, hvis ikke det lykkes overenskomstparterne at finde en løsning - FOA melder, at en konflikt omfatter 13.700 medlemmer på det kommunale område og 2.220 på det regionale.

Cirka 15.000 statsansatte er udtaget til konflikt og vil nedlægge arbejdet, hvis ikke Forligsinstitutionen lykkes med at finde frem til en løsning i overenskomstforhandlingerne. Det oplyser Centralorganisationernes Fællesudvalg (CFU), der forhandler på de statsligt ansattes vegne, i en pressemeddelelse.

Man udtager de først strejkesteder i starten af denne uge.

- Vi har en fælles konfliktdato, der hedder 4. april, så det skal være arbejdsgiverne i hænde senest på tirsdag. Så vi venter med det lidt endnu, siger topforhandler Anders Bondo Christensen.

FOA har offentliggjort, at en eventuel konflikt vil omfatte 13.700 medlemmer af FOA's medlemmer på det kommunale område og 2.200 medlemmer i regionerne.

Heriblandt er sosu-medarbejdere landet over i både kommuner og på sygehuse.

Ifølge Forhandlingsfællesskabet, der forhandler på vegne af de kommunalt- og regionsansatte, bliver 10 til 15 procent af de ansatte udtaget til strejke 4. april. Det talk er lig med 60.000 til 70.000 kommunalt- og regionsansatte i den offentlige sektor, ifølge avisen.dk.

FOA varsler imorgen

Konflikten bliver varslet over for Kommunernes Landsforening og RTLN, som forhandler på regionernes vegne, til at kunne træde i kraft onsdag den 4. april. For FOA's vedkommende betyder det, at der varsles konflikt imorgen tirsdag den 6. marts.

Ud over strejkevarsler vil FOA sende varsel om sympatistrejker og blokader.

- Der er ikke tale om blokade I form af at forhindre adgang til arbejdspladsen. I den fagretslige verden er blokade en blokering af de strejkeramte stillinger, således at arbejdsgiverne ikke kan lade de, der ikke var ansat, da strejken begyndte, men skulle starte senere, tiltræde efter strejkestart, forklarer formand for FOA Dennis Kristensen på sin overenskomstdagbog på Facebook. 

Kilde: /ritzau/

Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079