23948sdkhjf

Rådmand vil ansætte flere ernæringsassistenter på plejehjem

Størsteparten af midler fra finansloven skal gå til flere medarbejdere og mere tid i hjemmeplejen og resten til flere ernæringsassistenter, foreslår den aarhusianske rådmand, Jette Skive.

Medarbejdere skal have mere tid til opgaverne i hjemmeplejen i Aarhus, hvis det står til rådmand Jette Skive, som vil bruge 16 millioner kroner af midlerne fra finansloven:

- Der skal være tid til også at snakke med fru Jensen, så hun oplever en endnu bedre omsorg. Derfor er mit ønske, at vi kan få flere medarbejdere på fuld tid i hjemmeplejen og samtidig ansætte flere, siger Jette Skive, rådmand, Sundhed og Omsorg.

Ved finanslovsforhandlingerne fik kommunerne 500 mio. kr. årligt til bedre bemanding i hjemmeplejen og på plejehjem. Udover de 16 mio. kr. til hjemmeplejen vil rådmanden bruge 6 mio. kr. til at ansætte flere ernæringsassistenter på plejehjemmene.

Fra 2022 bliver fordelingsnøglen mellem kommunerne ændret, så Aarhus Kommune modtager 7,444 mio. kr. ekstra fra 2022 og frem. Forslaget er, at de midler går til plejen og omsorgen af ældre med handikap.

- Hvis vi får flere ernæringsassistenter kan det forhåbentlig frigøre social- og sundhedsassistenter, som kan koncentrere sig om plejeopgaverne. Med pengene fra finansloven får jeg samtidig sat et punktum for den store indsats for, at de enkelte plejehjem igen laver lokalproduceret mad alle ugens dage, siger Jette Skive.

Forslaget fra rådmanden skal drøftes på sundheds- og omsorgsudvalgets møde 7. marts, dernæst i Ældrerådet til høring, før det bliver behandlet i Magistraten og Byrådet.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062