KL: Vi friholder ældreområdet fra lockout
- men vi arbejder stadig målrettet efter et forlig om nye overenskomster, siger Michael Ziegler, KL.
KL har svarede mandag formelt igen på varslet om strejke fra de faglige organisationer med et lockoutvarsel for ca. 250.000 kommunalt ansatte, der dermed kan blive lockoutet fra 10. april.
Mens organisationer som FOA og Ergoterapeutforeningen har varslet strejke for udvalgte arbejdspladser, der også inkluderer ældreområdet, har KL valgt at friholde næsten alle ansatte på ældre-, social-, sundheds- og handicapområdet fra konflikten.
- Vi går målrettet efter at indgå et forlig om nye overenskomster i Forligsinstitutionen, og derfor kommer der forhåbentlig slet ikke en konflikt. Når vi varsler lockout, er det, fordi vi er nødt til at reagere på lønmodtagerorganisationernes strejkevarsler, som vil ramme hårdt de steder, de er varslet, og for at lægge maksimalt pres på forhandlerne for at finde en løsning. Derfor har vi nu sendt lockoutvarsler til de faglige organisationer, som betyder, at en lockout kan træde i kraft den 10. april. Det er seks dage efter, at de faglige organisationer i givet fald har indledt deres strejke, siger Michael Ziegler, formand for Løn- og Personaleudvalget i KL i en pressemeddelelse.
- KL's bestyrelse er meget optaget af, at vi ikke lockouter ansatte, der arbejder med svage og sårbare borgere. Lockouten vil derfor ikke ramme for eksempel plejen af de ældre, hjælp til handicappede og psykisk syge eller undervisning og pasning af børn med særlige vanskeligheder, siger Steen Christiansen, næstformand i KL's Løn- og Personaleudvalg.
KL vil nu hjælpe kommunerne med, hvordan opgaven skal håndteres. Herudover vil KL snarest tage initiativ til at forhandle rammeaftaler for nødberedskaber, hvor det er nødvendigt.