Fysioterapeuter samles til fagkongres
Omkring 1000 fysioterapeuter fra hele landet mødes i dag i Odense Kongrescenter for at blive klogere på deres fag. I de kommende tre dage vil de suge ny viden til sig og udveksle erfaringer, når Danske Fysioterapeuter byder op til fagkongres.
Nogle af verdens førende forskere i fysioterapi holder oplæg på kongressen, og de helt store emner er kræft, rygsmerter og knogleskørhed. Det handler både om forebyggelse, behandling og rehabilitering, hvor fysioterapi og træning gør en enorm forskel for patienters livskvalitet og overlevelse, men det handler også om psykologi og metoder til, hvordan man som fysioterapeut kan motivere patienter til at træne tilstrækkeligt, skriver Danske Fysioterapeuter i en pressemeddelelse.
Flere skal bevæge sig
Fysioterapeuter er forskellige, men de har ét fælles formål: at sætte flere mennesker i bevægelse.
Dygtige praktikere og specialister vil derfor demonstrere de seneste velafprøvede behandlingsprincipper og teknikker, der kan hjælpe med det. Der vil være omtrent 180 oplæg i alt med symposier, debatter og workshops, hvor de tilmeldte fysioterapeuter fra både private klinikker og offentlige arbejdspladser kan hente inspiration.
Derudover har omtrent 100 udstillere meldt deres ankomst, ligesom Danske Fysioterapeuter har sin egen stand med aktiviteter under kongressen.
Et særligt år Det er sjette gang, at Danske Fysioterapeuter afholder fagkongres, som finder sted hvert tredje år, men Fagkongressen 2018 er noget helt særligt. I år fejrer Danske Fysioterapeuter nemlig 100 års jubilæum. Og det bliver naturligvis markeret på fagkongressen og til flere forskellige begivenheder i løbet af året. Danske Fysioterapeuters formand Tina Lambrecht glæder sig: - I løbet af de sidste 100 år har vores fag gennemgået en forrygende udvikling, og det har aldrig stået stærkere, end det gør i dag. Hver dag hjælper vi syge borgere med at opnå et bedre og smertefrit liv og raske borgere til at forebygge sygdom og smerter. I de her år får flere stress og muskel- og skeletsygdomme, og ofte hænger de ting sammen. Her spiller fremtidens fysioterapi en afgørende rolle, siger Tina Lambrecht. |