23948sdkhjf

Temadag om hygiejne samler fagfolk på tværs af sektorer

På en temadag i maj kan fagpersoner i både primærsektoren og i sekundærsektoren få viden om fnat, CPO og kommunale akutfunktioner.

I næste måned holder Fagligt Selskab For Hygiejnesygeplejersker sin årlige temadag for alle med interesse for infektionshygiejne.

Temadagen har fokus på infektionshygiejne bredt set, fortæller Kirsten Dittmer, der er medlem af bestyrelsen for det faglige selskab.

- Når vi arrangerer temadag, så prøver vi efter bedste evne at sammensætte et program, som kan appellere til medarbejdere i både primærsektoren og i sekundærsektoren, siger hun.

Arrangementet stiller igen i år skarpt på nogle af tidens varmeste infektionshygiejniske emner. Det skal blandt andet handle om akutfunktioner i kommunerne, infektionshygiejniske forholdsregler i forbindelse med Carbapenemase producerende organismer (CPO) og erfaringer med udbrud med fnat.

- I efteråret og hen over julen har vi haft blandt andet plejehjem og hospicer, som har været ramt af fnat, og det er virkelig en udfordring, når der er et udbrud med fnat på et plejecenter eller hospice, fordi nogle gange går der lang tid, før man får identificeret, at det er fnat, forklarer hun.

På temadagen kommer der oplægsholdere fra både kommuner og hospitaler.

Sidste år tiltrak arrangementet flere end 200 deltagere.

Hvem er det typisk, der deltager?
- Fra primærsektoren er det især nøglepersoner på hygiejneområdet. Der kommer mange sygeplejersker og social- og sundhedsassistenter fra plejecentre primært og ansatte i den kommunale sygepleje. Og fra sygehusene er det især hygiejnenøglepersoner, som i forvejen arbejder med infektionshygiejne, fortæller Kirsten Dittmer.

Derudover er der en del ledere, som deltager, og der kommer også sosu-elever og sygeplejestuderende.

Arrangementet er også en mulighed for at mødes med kolleger og udveksle erfaringer, og i udstillerområdet står en række virksomheder klar til at fortælle om produkter.

Temadagen finder sted den 23. maj på Hotel Nyborg Strand.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078