23948sdkhjf

Færre varme hænder får konsekvenser

I de seneste 30 år har der aldrig været så få offentligt ansatte til antallet af borgere. Det får konsekvenser for os alle, lyder det fra forsker på Aalborg Universitet.
Antallet af offentligt ansatte pr. borger er faldet med 6,5 pct. siden 2010 og er nu på det laveste niveau siden 1986. Regeringen forventer, at det vil falde yderligere frem mod 2025, således at niveauet i 2025 er 12 pct. lavere end i 2010.

Det viser en analyse fra Arbejdsmarkedets Erhevrvsråd, og udviklingen får kritiske ord med på vejen i Magasinet F5, som har sat fokus på udviklingen.

- Det medfører en kvalitetsforringelse. Vi kommer til at løbe længere på færre midler. Spørgsmålet er, hvor længe vi vil være med til det, for vi kommer alle sammen til at mærke, når der ikke er nogle til at passe vores forældre på plejehjemmene eller nogle læger til at behandle os, siger, forsker i offentlig forvaltning Henning Jørgensen ved Aalborg Universitet til MAgasinet F5.

Kontrol koster tid

Jessie Lykke, centerleder i Gladsaxe Kommune, er en af de offentlige ledere, der på lokalt plan skal løfte ældreplejen gennem to større plejehjem. Hun siger til Magasinet F5, at det ikke er muligt for hende og hendes ansatte at opretholde et acceptabelt serviceniveau i fremtiden med de nuværende ressourcer, da beboernes kompleksitet er stærkt voksende.

- Jeg forstår ikke, at der er et behov for så meget kontrol af vores arbejde, for selvfølgelig gør vi det bedste for vores beboere. Vi skal hele tiden dokumentere vores faglighed og sikre, at vi juridisk gør tingene helt korrekt. Der er en tendens til, at vi skal bevise alt, og så får vi mindre tid til borgerne. Det skal kunne ses på et stykke papir, før man tror på, at vi gør vores job, siger hun til Magasinet F5.

Læs artikel fra F5 her:

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078