23948sdkhjf

SOSU-skole sætter fokus på sunde fællesskaber

Social- og sundhedsskolen Fredericia-Vejle-Horsens udgiver i dag bogen #SUNDSAMMEN.

I dag udgiver Social- og sundhedsskolen Fredericia-Vejle-Horsens bogen #SUNDSAMMEN, der er en anderledes sundhedsbog, som sætter fokus på, hvordan især de unge kan øge deres robusthed og mindske ensomhed ved at indgå i sunde relationer.

Bogen er forfattet af direktør for Social- og sundhedsskolen Fredericia-Vejle-Horsens, Hanne Helleshøj, og skoleansvarlig for kommunikation og marketing, Pernille Benzon. Herudover har en lang række fagpersoner bidraget til indholdet.

"Danske unge har en livstilstilfredshed, der er lavere end befolkningen som helhed, og især ensomhed er et stort problem blandt den unge målgruppe. Her adskiller Danmark sig fra næsten alle andre lande i Europa. Og mange unge gennemfører ikke en uddannelse fordi de har svært ved at finde ind i fællesskaberne eller fastholde sig selv i disse", skriver SOSU-skolen i en pressemeddelelse.

Bogen #SUNDSAMMEN giver et indblik i, hvordan der arbejdes med sundhed og fællesskaber i social- og sundhedsuddannelserne. Her finder man en introduktion til udenlandsk- og indenlandske forskningsprojekter, en gennemgang af skolens eget projekt #sundsammen, som blev gennemført i samarbejde med tidligere OL-gudvinder og håndboldstjerne og nu kostvejleder og Health Coach, Anne Dorthe Tanderup, et kig ind i fremtiden med fremtidsforsker Anne Skare Nielsen, samt en lang række cases, der viser mennesker, som indgår i sunde fællesskaber på tværs alder og interesseområder.

Bogudgivelsen foregår på en sundhedskonference, der afholdes på Social- og sundhedsskolens afdeling i Vejle i dag, hvor sundhedsprofessionelle fra kommuner, regioner og ungdomsuddannelserne samles for at blive klogere på udfordringerne og mulighederne for at iværksætte flere sunde fællesskaber blandt de unge.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078