23948sdkhjf

Psykiatrisk Afdeling i Vejle vinder pris

I konkurrence med psykiatriske sygehuse fra hele verden er Psykiatrisk Afdeling Vejle blevet hædret ved Healthcare Design Awards 2018 i London.

Arkitekturen på Psykiatrisk Afdeling Vejle i denne uge international hæder ved European Healthcare Design Awards 2018 i London.

I konkurrence med psykiatriske sygehuse fra hele verden blev Psykiatrisk Afdeling Vejle hædret for den bedste arkitektur i kategorien Mental Health Design.

Hæderen blev overrakt til repræsentanter for arkitektfirmaet Arkitema Architects, som har tegnet byggeriet.

- Vi er naturligvis stolte over prisen.  Arkitema er lykkedes med at få æstetik og funktion til at spille sammen, og det smitter positivt af på behandlingen, siger sygeplejefaglig direktør for Psykiatrien i Region Syddanmark Ole Ryttov.

Og tilbagemeldinger fra patienter og medarbejdere efter halvandet år i drift har været positive. Mere plads, bedre muligheder for fysisk aktivitet og fordybelse i de nye og moderne rammer vægtes højt sammen med det fælles cafeteria for patienter og medarbejdere, der fremmer en fornemmelse af fælleskab i hverdagen, hedder det blandt andet.

Psykiatrisk Afdeling Vejle er opført i et offentlig-privat partnerskab (OPP), som ud over Region Syddanmark også havde deltagelse af Arkitema, bygge- og anlægsvirksomheden MT Højgaard, ejendomsforvaltningsselskabet DEAS samt investorerne PensionDanmark, PKA og Sampension. Projektet er blevet til i et tæt samarbejde mellem OPP-partnerne med fokus på at finde en indretning samt et valg af tekniske løsninger og materialer, der sikrer, at bygningen står stærkt mange år ud i fremtiden.

kilde: Psykiatrien i Region Syddanmark

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062