23948sdkhjf

Cheferne har ikke tid til at sparre med deres ansatte

Næsten hver anden medarbejder savner opbakning og inspiration i det daglige. Særligt på det offentlige område er der problemer.
En ny undersøgelse viser, at hver tredje ansatte i mindre grad eller slet ikke oplever, at de kan få faglig sparring fra deres nærmeste leder. Og på LO-området er det mere en fire ud af ti.

Netop LO-medlemmerne er dermed den gruppe, hvor flest er beskæftiget på arbejdspladser, hvor den nærmeste leder har ledelsesansvaret for mere end 30 medarbejdere. Det gælder også for godt fire ud af ti.

Derfor kan en af årsager være, at chefen eller mellemlederen har for mange ansatte under sig.

Det gælder særligt på det offentlige område, og LO's næstformand Nanna Højlund vil have mere fokus på netop det problem:

– Medarbejderne skal opleve at have nærværende ledere. Det kan derfor være nødvendigt at se på, om særligt institutionsledere har ansvaret for mange medarbejdere. Med til billedet hører jo også, at de sidder med ansvaret i forhold til hundredevis af borgere, pårørende og frivillige, siger Nanna Højlund og henviser til, at Ledelseskommissionen, der afleverede deres rapport forleden, også er kommet frem til den konklusion.

På det offentlige område findes det største ledelsesspænd i ældresektoren, efterfulgt af sundheds- og psykiatriområdet og på skoleområdet, viser den undersøgelse, som Kommissionen har lavet blandt 1800 offentlige ledere.

For meget papirarbejde og krav oppefra
LO-næstformanden hæfter sig også ved at en af årsagerne til at netop de ledere har svært ved at få tid til at sparre med medarbejderne, er at de bruger alt for meget tid på at rapportere på krav oppefra.

Ifølge Ledelseskommissionen mener hver anden leder på ældre- og sundhedsområdet samt på beskæftigelsesområdet, at dokumentationskrav er begrænsende for dem.

– Vi har gode ledere i den offentlige sektor. Men vilkårene og styringen, de er underlagt, fx med mange dokumentationskrav og alt for stramme og kortsigtede budgetter, kan diskuteres, siger LO-næstformanden.

Mere dialog og samarbejde
Nanna Højlund kan dog ikke genkende det billede, som Ledelseskommissionen tegner af, at overenskomster og samarbejdssystemet begrænser lederne. Tværtimod.

Hun henviser til kommissionens undersøgelse, der viser, at samarbejdet med personaleorganisationer og tillidsrepræsentanterne er en hjælp for ledernes arbejde. På ældreområdet mener knap syv ud af ti ledere, at samarbejdet er en fordel.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079