Vejles opsøgende sygeplejeteam vinder diabetespris
Vejle Kommune har vundet Diabetesforeningens Handlingspris 2018.
Prisen går til kommunens opsøgende sygeplejeteam, der arbejder målrettet med fysiske og kroniske sygdomme som diabetes ved at tilbyde sundhedssamtaler til udsatte mennesker. Tilbuddet har eksisteret i tre år og findes ikke i samme form andre steder i landet, skriver kommunen i en pressemeddelelse.
Det er første gang, at prisen uddeles. Baggrunden for at stifte prisen på 10.000 kroner er at fremhæve de initiativer, der foregår i sundhedssystemet på diabetesområdet, og som bidrager til at nå målene i den Nationale Diabeteshandlingsplan fra november 2017. |
Dommerne lagde i deres bedømmelse vægt på, at indsatsen er målrettet en særlig udsat gruppe mennesker, der er i højrisikogruppen for at udvikle diabetes. De lagde også vægt på projektets fokus på den enkeltes behov og ønsker:
- Der er behov for en særlig indsats overfor særlige grupper, der har en ekstra høj risiko for type 2-diabetes og samtidig trues af alvorlige følgesygdomme. Derfor er Vejle Kommunes opsøgende sygeplejeteam, der gør et stort arbejde for at skabe konkret sammenhæng imellem kommunens tilbud og sundhedsvæsenet, en værdig modtager af Diabetesforeningens Handlingspris. Sygelejeteamet har konsekvent den enkelte patients behov, ønsker og livssituation i centrum. I Diabetesforeningen håber vi, at andre kommuner vil lade sig inspirere af dette gode og nødvendige projekt, siger Diabetesforeningens administrerende direktør Henrik Nedergaard.
Vejle Kommunes borgmester Jens Ejner Christensen er glad for prisen og for, at sygeplejeteamet bidrager til at give mennesker med diabetes bedre muligheder for at leve godt med diabetes uden følgesygdomme:
- Baggrunden for indsatsen har været at forbedre udsatte menneskers liv og sundhed - for deres egen skyld, men også for at sikre en bedre økonomi gennem en forebyggende indsats, siger Jens Ejner Christensen.
- Og så kommer indsatsen tilmed nogle af landets svageste til gode. Mennesker, som ikke selv har overskud til at kontakte lægen - eller som på grund af psykisk sygdom overser alvorlige symptomer. Tidligere var der ingen, der handlede på disse borgeres fysiske helbred. Det gør vi i Vejle med vores opsøgende sygeplejersker, siger borgmesteren.