23948sdkhjf

Det sker: Aalborg Universitet skyder exoskelet-projekt i gang

Dagen bliver fyldt oplæg om exoskeletter og robotter, når projektet Exotic holder åbningsseminar den 21. september.

Det tværvidenskabelige forskningsprojekt Exotic holder åbningsseminar d. 21. september på Aalborg Universitet.

Fakta: Exotic

Exotic-projektet er et resultat af Aalborg Universitets tværvidenskabelige strategi i Viden for Verden. Projektets formål er at forske i mulighederne for anvendelsen af Exoskeletter og robotter til fordel for plejepersonale og mennesker med funktionsnedsættelse. Der er særligt fokus på hvordan teknologierne bag løsningerne kan gøres brugervenlige så brugeren også finder det acceptabelt at benytte løsningen i dagligdagen.

Exotic omkandler udvikling af den første tungestyrede intelligente Exoskeletarm/-hånd med samme bevægelighed som en menneskearm: Exotic.

Holdet bag projektet er en tværfaglig gruppe af forskere og en gruppe af eksterne partnere, alle koordineret af lektor Lotte N. S. Andreasen Struijk.

Seminaret giver mulighed for at få et indblik i den udvikling, der i øjeblikket foregår inden for anvendelse af Exoskeletter og robotter. Dagen vil byde på oplæg af forskere fra Aalborg Universitet og ledere fra erhvervslivet, som hver især vil byde på spændende viden og erfaring om de muligheder der er, ved at anvende exoskeletter og robotter i pleje- og sundhedssektoren.

Lektor ved Aalborg Universitet, Lotte N. S. Andreasen Struijk, er projektansvarlig for Exotic-projektet. 

- Vi glæder os alle til at arbejde videre med projektet, og derigennem skabe nye teknologier, der kan være med til at øge livskvaliteten for mennesker med funktionsnedsættelser og samtidig imødegå nogle af samfundets udfordringer i forhold til den faldende andel af arbejdsdygtige borgere. Projektet er tværfagligt og derfor ønsker vi gennem seminaret at åbne op for denne tværfaglighed og skabe relationer til både sundhedsområdet, samfundet og til virksomheder, siger hun om forventninger til projektet og åbningsseminaret.

Tid, sted og registrering

Seminaret foregår fredag den 21. september 2018.

På Aalborg Universitet, Fredrik Bajers Vej 7B.

Det er gratis at deltage. Registrering om deltagelse skal dog ske senest 14. september via Center for Sensory-Motor Interactions hjemmeside

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079