Byens Køkken løber med De Økologiske Køkkenroser
Byens Køkken, der leverer mad til ældre i Odense Kommune, har netop vundet De Økologiske Køkkenroser. Prisen uddeles til de offentlige køkkener i Danmark, der udmærker sig særligt inden for arbejdet med økologiske råvarer.
Byens Køkken vandt i kategorien 'Central- og hospitalskøkkener'.
"Med 3000 daglige måltider er det forbilledligt, at stort se alt i jeres køkken produceres af friske råvarer, at I gør en dyd ud af at samarbejde med økologiske producenter, og selvfølgelig at I har det økologiske sølvmærke. I er et levende bevis på, at man i storproduktioner sagtens kan lave velsmagende mad af friske, danske og økologiske råvarer, uden det behøver at koste mere", lød det i begrundelsen fra juryen.
Uddelingen af prisen sker i et samarbejde mellem Landbrug & Fødevarer og Kost & Ernæringsforbundet, FOA og 3F, der organiserer de køkkenprofessionelle i offentlige køkkener.
I kategorien 'Plejehjem, sociale institutioner (døgn) med lokale produktionskøkkener eller leve-bo miljøer' vandt Virklund Plejecenter i Silkeborg.