23948sdkhjf

Vejle: Ledere skal lære at snakke bedre sammen

Nyt uddannelsesforløb for ledere fra Vejle Kommunes ældrepleje og Vejle Sygehus skal være med til at forhindre, at patienter bliver tabt mellem sygehus og eget hjem, når de udskrives.

Når en patient udskrives, må patienten ikke blive tabt mellem sygehus og eget hjem. Det skal nyt uddannelsesforløb for ledere i Vejle Kommunes ældrepleje og på Vejle Sygehus medvirke til at forhindre.

Det skriver Vejle Kommune i en pressemeddelelse.

Overalt i Danmark arbejder sygehuse og ældreplejen i kommunerne på højtryk for at optimere strukturer og organisering, og begge sektorer har stor fokus på specialisering. Alt sammen for at give det bedste tilbud til borgerne. Alligevel oplever nogle borgere, at enderne ikke altid når helt sammen, når de overgår fra det ene system til det andet.

- Når Fru Jensen skal hjem efter et sygehusophold og har brug for en rollator for at komme omkring, er hun ligeglad med, hvem der leverer den. Det skal vi have styr på - sammen, siger Helle Brinch, seniorchef i Vejle Kommune, som i samarbejde med Medicinsk Afdeling på Vejle Sygehus har fået ideen til uddannelsesforløbet 'Ledelse i mellemrummet'.

Uddannelsesforløbet er bygget på tre moduler, hvor der også er plads til at møde patienter og pårørende og til at få undervisning i, hvordan ledere kan understøtte det tværgående samarbejde i hverdagen.

Projektet

I alt deltager 18 ledere i uddannelsesforløbet: Ni fra Vejle Kommune og ni fra Vejle Sygehus.

Evalueringerne præsenteres på et møde i uge 45.

Foreløbige tilbagemeldinger fra deltagerne viser, at et større kendskab til hinanden også giver en større forståelse for hinandens hverdag og måder at gøre tingene på.

Det er håbet, at uddannelsesforløbet kan skaleres op og måske endda præsenteres for andre kommuner.

Et fælles sprog

- Det handler grundlæggende om, hvordan vi fremover bedst kan løfte opgaven med at sikre borgerens sundhed sammen. Ingen af os kan løse opgaven selv. Til gengæld kan vi gøre hinanden stærke - og langt stærkere, end vi er i dag. Vi har et fælles ansvar for borgeren, men det er min oplevelse, at et manglende kendskab til hinandens kunnen og muligheder skaber begrænsninger. Vi antager mere, end vi ved. Det kalder på indsigt og et fælles sprog. Det skal dette uddannelsesforløb hjælpe på vej, siger seniorchefen.

Ifølge Helle Brinch handler det om at få fælles ansvar og om at få ledelsesopgaven helt ud i mellemrummene ved hjælp af kendskab, viden og ved at spille hinanden gode. Derfor er deltagerne også i ledelsespraktik hos hinanden.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094