23948sdkhjf

Guldborgsund skyder gang i massiv indsats på demensområdet

200 medarbejdere og ledere på kommunens plejecentre skal efteruddannes.

Alle medarbejdere og ledere på Guldborgsund Kommunes plejecentre skal frem til udgangen af 2019 gennemgå en række forskellige kursus- og uddannelsesforløb, der skal styrke dem i deres arbejde og samvær med borgere med demens.

Det ambitiøse projekt hedder ’Fra Plejekultur til Omsorgskultur’.

I sidste måned var der opstartskonference for alle 200 ansatte fra kommunens plejecentre med blandt andet foredrag af den hollandske læge og demensekspert Aster Shepel og en række workshops, hvor deltagerne fik konkrete værktøjer, de kunne tage med sig hjem og benytte med det samme.

- Der kommer hele tiden ny viden på demensområdet, og vi er optaget af at skabe gode rammer for mennesker med demens, så de fortsat trives og oplever kvalitet i tilværelsen trods den indgribende sygdom. Derfor har vores samlede uddannelsesforløb ikke kun fokus på teori, men i høj grad også på den helt konkrete hverdag for mennesker med demens, siger demenskoordinator Liza Brinks, der er en af kræfterne bag indsatsen.

Udover forskellige kursus- og uddannelsesforløb for de ansatte bygger projektet også på inddragelse af borgerne og de pårørende, og et styrket og langt tættere samarbejde mellem kommunen og de pårørende.

- Guldborgsund Kommune fik titlen som demensvenlig kommune tilbage i november 2016, og den massive indsats, der sættes i gang nu, er helt i tråd med vores ambition og løbende arbejde. Vi har nogle motiverede og engagerede medarbejdere, der hver dag arbejder for, at borgere med demens trives og har det godt. Med projektet kan vi give medarbejderne endnu mere viden og endnu flere værktøjer til det arbejde, siger Bo Abildgaard, formand for Social, Sundhed og Omsorgsudvalget.

Projektet ’Fra Plejekultur til Omsorgskultur’ er finansieret af Sundhedsstyrelsen med knap tre millioner kroner.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078