23948sdkhjf

Klinik i Silkeborg vinder årets Smartpris

Cirrose-klinikken på Regionshospitalet Silkeborg har netop modtaget Region Midtjyllands Smartpris.

Region Midtjylland har netop uddelt årets Smartpris og årets Initiativpris.

Smartprisen gives til en person eller afdeling, som har integreret en eksisterende løsning, der giver værdi for borgerne, skaber sammenhæng, skaber bedre kvalitet og viser vilje, mod og engagement blandt medarbejdere og ledere. Og i år går Smartprisen til Cirrose-teamet på Cirrose-klinikken på Regionshospitalet Silkeborg, som tilbyder patienter med cirrose (skrumpelever) særlige, individuelle forløb.

Fakta

Ud over æren, så følger der en check på 25.000 kroner med til modtageren af Initiativprisen og Smartprisen.

Pengene kan bruges på udvikling, fx. et fagligt arrangement på prisvinderens arbejdsplads. 

Patienter med cirrose har ofte høj genindlæggelsesrisiko, høj dødelighed og udfordringer af både fysisk, psykisk, social og økonomisk karakter. På Cirrose-klinikken bliver patienterne mødt med en fordomsfri og anerkendende tilgang og tilbydes blandt andet ”leverlivsstilssamtaler”.

Cirrose-klinikken er udviklet med inspiration fra Medicinsk Ambulatorium K på Bispebjerg Hospital.

- Cirroseklinikken er vinder af årets Smartpris, fordi I har fundet en løsning, der sætter fokus på at skabe et ordentligt tilbud til en stigmatiseret patientgruppe. På fornem og respektfuld vis skaber løsningen lighed i sundhed for en svag patientgruppe, sagde priskomité- og regionsrådsmedlem  Nicolai Bang (C) blandt andet, da han overrakte Smartprisen til Cirrose-teamet.

Dommerpanelet

Priskomiteen består af regionsrådsmedlemmerne:

  • Annette Roed (S)
  • Dorte West (V)
  • Nicolaj Bang (C)
  • Mette Valbjørn (S)
  • Lone Langballe (DF)

Strømlining af transplantationer af afføring

Initiativprisen gives til en person eller afdeling, som har skabt en ny løsning, der giver værdi for borgerne, skaber sammenhæng, skaber bedre kvalitet og viser vilje, mod og engagement blandt medarbejdere og ledere.

9 ud af 10 patienter med gentagne tarminfektioner (Clostridium difficile) bliver raske efter at have fået transplanteret afføring fra en rask person ind i tarmen. Selve transplantationen, der blandt andet udføres på Lever,- Mave- og Tarmsygdomme på Aarhus Universitetshospital (AUH), er forholdsvis enkel. Til gengæld er håndtering af afføring fra raske donorer og klargøring til patientbehandlingen en både tidskrævende og udfordrende opgave.

Men nu har bioanalytiker Mette Mejlby Hansen fra Lever,- Mave- og Tarmafdelingen på AUH strømlinet den kliniske praksis, så den snart kan overføres til rutinedrift. For det arbejde modtager Mette Mejlby Hansen Region Midtjyllands Initiativpris 2018.

- I har optimeret arbejdet omkring fæcestransplantation og udviklet behandlingen til at blive en rutinepræget behandling, som I også arbejder på at dele med andre. Initiativet skaber en markant forbedret kvalitet og værdi for patienten. Samtidig er det en løsning, hvor man har arbejdet med at udvikle og konsolidere en specialiseret behandling bygget på inspirerende ambitioner om at være spydspids nationalt og internationalt, sagde priskomité- og regionsrådsmedlem Annette Roed (S) blandt andet, da hun overrakte Initiativprisen til Mette Mejlby Hansen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079