23948sdkhjf

11.000 nye m2 sygehus tårner op i Horsens

Nyt hospitalsbyggeri indviet.

Regionshospitalet Horsens indviede i går tirsdag 10.900 kvadratmeter nyt hospitalsbyggeri med bl.a. nye operationsstuer, nyt intensivt afsnit og opvågning. 

- Med Nye Nord er vi rigtig godt på vej til at sikre Horsens nogle tidssvarende og store nok rammer til at rumme alle patienter og borgere på den bedst mulige måde – også når vi kigger fremad, sagde næstformand i Regionsrådet Hanne Roed med henvisning til bl.a. den store befolkningstilvækst, som området kigger hen imod.

Hospitalets optageområde består i dag af 220.000 indbyggere i Horsens, Hedensted, Skanderborg og Odder Kommuner. Det tal forventes ifølge Danmarks Statistik at stige til 240.000 i 2030.

Blandt nyskabelserne i Nye Nord er et nyt afsnit 'Operation og Opvågning'. Fremover vil patienter, som skal have foretaget et større kirurgisk indgreb, møde direkte ind i afsnittet og kunne gå hjem derfra igen.

- I Operation og Opvågning samles fagpersonalet om patienten i stedet for, at patienten skal rundt i forskellige afsnit for at blive behandlet. Det giver personalet bedre mulighed for at have en god dialog med patienten og hinanden, siger lægefaglig direktør Nils Bjerregaard, Regionshospitalet Horsens.

Fakta om Nye Nord:
  • Nybyggeri på 10.900 m2 (inklusiv kælder)
  • Fire etager over jorden + kælder
  • Udvidelsen og moderniseringen af Regionshospitalet Horsens består af primært tre store byggeprojekter: Opførelsen af Nye Nord, udvidelse og renovering af Akutafdelingen samt renovering af eksisterende bygninger, herunder højhuset.
  • Byggeprojekterne gennemføres 2015-2025 for ca. 800 mio. kr.
  • Arealudvidelse fra 46.000 m2 til 59.000 m2.
  • Større kapacitet i form af bl.a. flere senge, klinikfunktioner og operationskapacitet.
  • De to øverste etager (niveau 3 og 4) indeholder sengeafsnit med i alt 58 en-sengsstuer med eget bad og toilet. Fire af stuerne indrettes til særligt store patienter.
  • De to øverste etager indeholder også anretterkøkken og fælles opholdsstue, så patienterne kan mødes og nyde deres mad.
  • Kælderen er forbeholdt personale, transport og teknik, deriblandt en automatisk sengevasker.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094