23948sdkhjf

40 demens-nøglepersoner udklækket i Brøndby

Nu har alle faggrupper – fra plejen til køkkenet – øget fokus på at håndtere borgere med demens bedst muligt.

40 ansatte på plejehjem i Brøndby Kommune kan nu kalde sig demensnøglepersoner. Det er ansatte, der er igennem 2018 er blevet undervist i metoder, der sikrer livskvaliteten for borgere med demens og skal give den viden videre til kollegerne.

Det oplyser kommunen på deres hjemmeside.

Nøglepersonerne kommer fra både plejen, køkken, service, rengøring og aktivitetsområdet, så alle faggrupper har i dag fokus på at bruge de rette redskaber overfor borgere med demens.

Med den nyeste viden i bagagen kan nøglemedarbejderne bruge deres kompetencer til at hjælpe kollegerne med at imødekomme beboernes individuelle behov. 

Obligatorisk kursus
I et stort ansøgerfelt kom Brøndby Kommune gennem nøglehullet og blev i starten af 2018 udvalgt sammen med syv andre kommuner til Demensrejseholdet.

- [Vi har fået] et intensivt kompetenceløft, som kommer vores borgere med demenssygdomme eller demenslignende symptomer til gode. Nu kan vi se, at også faggrupper som ikke før har arbejdet så direkte med borgere med demens – eksempelvis køkken- og servicepersonale – er blevet optaget af den nye viden og de nye indsatser. Og det gør en vigtig forskel for beboerne i hverdagen, fortæller udviklingssygeplejerske Susanne Parbst, Brøndby Kommune, der har stået i spidsen for projektet. 

Køkkenpersonalet oplever nu at have et helhedsblik på borgerne og ikke kun have fokus på mad.

Medarbejderne oplever også, at de i højere grad har fået et fælles sprog om borgerne, uddyber hun.

Ledelsen har besluttet, at det fremadrettet er obligatorisk for alle ansatte på kommunens ældrecentre at gennemføre et E-læringsprogram fra Videncenter for Demens.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.12