23948sdkhjf

Gammeldags breve skal skære i antallet af svingdørspatienter

Etårigt forsøg har nedbragt antallet af genindlæggelser.

Det ser ud til, at Aalborg Kommune har fundet en løsning, der kan reducere antallet af patienter, der ryger på sygehuset igen kort efter udskrivelse.

Et etårigt forsøg lægger bag den nye strategi, der har bundet sygehus, kommune og praktiserende læge tættere sammen i arbejdet med patienten.

Det skriver Nordjyske.

En af de helt lavpraktiske løsninger er et gammeldags brev, der indeholder oplysninger om behandlingsplanen for borgeren.

Det betyder, at kommune, sygehus og praktiserende læge er fuldt orienteret og ikke skal vente på, at oplysningerne bliver digitalt tilgængelige. Brevet følger med borgeren både ved indlæggelse og udskrivning.

– Der er en forsinkelse i vores it-system, og der er også en forsinkelse i at få oplysninger om patienten skrevet ind. Men nu skal brevet skrives, inden patienten forlader sygehuset. Alle ved, at det er en god ide, og vi har nu fået mulighed for at prøve det af, siger sygeplejechef i Ældre- og Handicapforvaltningen i Aalborg Kommune Helen Kæstel.

Uger uden genindlæggelser
Forløbet indeholder også, at en sygeplejerske har fået en koordinerende rolle, og kan bygge bro direkte mellem et plejehjem og sygehusafdelingen.

– Det betyder for eksempel, at borgere, som bliver udskrevet fra sygehuset til en af vores midlertidige pladser, ikke skal genindlægges, selv om de er dårlige, fordi den dårlige tilstand nu er den almindelige tilstand. Så undgår vi at køre rundt med en meget syg borger, som ikke er i stand til at være derhjemme, men heller ikke skal være på et sygehus. Nogen venter på en plejehjemsplads, andre venter på at dø, og få kommer hjem igen, siger Helen Kæstel til Nordjyske.

Forsøget har rettet sig mod 53 midlertidige pladser og 10 akutpladser fordelt på to plejehjem i Aalborg.

De to steder var der tidligere mange genindlæggelser - nogle uger var antallet helt oppe på en halv snes, men i flere uger er det nu lykkedes at nedbringe antallet til få tilfælde, og der har været uger, hvor der slet ikke har været genindlæggelser.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.105