23948sdkhjf

Flere handicappede skal på aftenskole derhjemme

Nyt partnerskab vil styrke tilbud til handicappede

Dagtimerne er for de fleste borgere på botilbud fyldt op af job eller beskæftigelsestilbud, mens aftener og weekender kan føles mere stille.

Partnerskabet:

Det er aftenskolerne IOF, Økologisk Aftenskole og SUKA samt Borgercenter Handicap, der er gået sammen i det nye partnerskab.

Det vil et styrket partnerskab mellem Borgercenter Handicap og tre københavnske aftenskoler nu gøre noget ved. Derfor har hele tre centerfælleskaber i Socialforvaltningen indtrådt i aftalen om at tilbyde flere kurser til borgerne. 

Det skriver Københavns Kommune i en pressemeddelelse.

Alle har de samme mål for øje: De vil de næste to år arbejde for, at flere borgere med handicap deltager i nye kursusforløb samt skabe flere muligheder for, at borgerne kan indgå i nye fællesskaber.

Aftenskole i hjemmet
Det kan være svært for borgere på botilbud at deltage i kurser udenfor hjemmet. Derfor vil flere af kurserne også blive afholdt lokalt i vante trygge rammer og i de lokaler, som flere af de københavnske tilbud alligevel har adgang til.

Det kan være et mødelokale, en fællesstue eller et køkken. Alt kan bruges, for Aftenskolerne var helt klare i spyttet til mødet: De tilpasser sig gerne de rammer der er, hvis det betyder, at flere har mulighed for at være med.

Hidtil har der været udbudt kurser i blandt andet madlavning, zumba og it-undervisning, men også her er rammerne vide. Hvis der kan samles fire borgere om en specifik interesse, så vil aftenskolerne gøre deres til at finde en underviser, så kurset kan blive en realitet.

Aftalen mellem aftenskolerne og BCH løber til 1. juni 2020.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078