23948sdkhjf

5,3 millioner skal dræbe myter om privat pleje

Odense Kommune og de to private hjemmepleje-virksomheder Kære Pleje og Svane Pleje har modtaget 5,3 millioner kroner til et projekt, der skal være med til at dræbe flere myter om samarbejdet mellem danske kommuner og private pleje-aktører.

I følge vicedirektør Niels Brun Madsen fra Svane Pleje, der leverer pleje til borgere i blandt andet Odense Kommune, er det nødvendigt at vise, at det private pleje-marked kan levere service og pleje af samme kvalitet som kommunerne.

- Vi halter lidt bagud, når det for eksempel gælder § 83A, den rehabiliterende indsats. Vi som private aktører kunne i langt større omfang være en del af helhedsbilledet, når ældre borgere blandt andet udskrives fra hospitalet. Men det kræver, at kommunerne tør lukke os ind, siger Niels Brun Madsen.

Det har Odense Kommunen intet problem med. De har været med til at søge Sundhedsstyrelsen om midler til projektet, som altså nu er resulteret i 5,3 mio. kr.

Søren Windell, der er rådmand på ældre- og handicapområdet, glæder sig over initiativet.
- Jeg synes, det er meget vigtigt, at man som borger er garanteret en tryghed i at vide, at man får den samme kvalitet og standard, hvad enten man vælger Odense Kommune som leverandør af hjemmepleje eller en af markedets private leverandører. Det er det, dette projekt skal sikre samtidig med, at vi ser frem til den sidegevinst, der hedder et endnu bedre samarbejde parterne imellem, siger Søren Windell.

At det netop er § 83 A, der er udgangspunktet i projektet, er ingen tilfældighed, forklarer Niels Brun Madsen.

- Det er nemt at måle på den rehabiliterende indsats. Dermed kan vi også bedre evaluere resultatet efterfølgende. Den rehabiliterende indsats er et indsatsområde for os som private aktører for at få udraderet misforståelsen at vi har en økonomisk interesse i, at borgerne ikke skal få det bedre, så de fortsat kræver pleje. Det er langtfra sandt. Vi har den største interesse i, at borgerne efter indlæggelse får det så godt, at de længst muligt kan blive i eget hjem, siger Niels Brun Madsen.

Svane Pleje har blandt andet ansat en fysioterapeut i forbindelse med projektet og Kære Pleje har ansat en ergoterapeut.

- Det giver os muligheden for at sikre en høj kvalitet i hverdagsrehabiliteringen, og det øger kompetencerne hos vores medarbejdere. Vi kan allerede nu fornemme, hvor stor en tryghed det giver vores sosu-medarbejdere at have adgang til en fysioterapeut, siger Niels Brun Madsen.

Også den anden private aktør i projektet, Kære Pleje, er begejstret for projektet.

- Projektet åbner op for kompetenceudvikling og adgang til ny viden, hvilket er meget vedkommende for os, fordi vi naturligvis gerne vil blive endnu bedre til at "pleje" borgernes funktionsniveau, så de fortsat kan blive i deres egne hjem. Vi er helt klar og vi glæder os til at styrke samarbejdet med Odense Kommune, siger Mirela Tanovic, direktør i Kære Pleje.

Projektet er startet 1. marts og slutter den 31.5 2021.
Projektet er afgrænset til nye borgere med en fysisk funktionsnedsættelse, der skal til at modtage hjemmehjælp på §83a, det vil sige et intensivt rehabiliteringsforløb under serviceloven.
Det overordnede formål med projektet er at sikre, at borgere, der modtager hjemmehjælp, får det samme tilbud og den samme kvalitet, hvad enten de vælger en kommunal eller privat leverandør.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094