23948sdkhjf

Uenige kommunalpolitikere: Skal tørklæde været en del af uniformen?

Tørklæde kan blive en del af uniformen for offentligt ansatte i Aarhus Kommune.

Det skriver DR Østjylland.

Forslaget kommer fra Enhedslisten i byrådet, efter at rådmand for Sundhed og Omsorg Jette Skive (DF) i sidste uge støttede et folketingsforslag fra Dansk Folkeparti om at forbyde offentligt ansatte at bære tørklæde.

Men alle skal føle sig velkomne, mener medlem af Aarhus Byråd for Enhedslisten, Lone Norlander, om baggrunden for at foreslå en uniform med et standardiseret tørklæde, der matcher uniformen i både farve og kvalitet.

- Vi har brug for at bakke op om de meget loyale og dygtige medarbejdere, der er i Sundhed og Omsorg. Vi vil sende et signal om, at alle er velkomne, om de bærer et tørklæde eller ej, siger hun til DR Østjylland.

Justitsministeriet vurderede i sidste uge, at Dansk Folkepartis forslag om at forbyde offentligt ansatte at bære tørklæde er ulovligt.

Desuden stemmer det ikke overens med personalepolitikken i kommunen, siger Lone Norlander (EL).

- Vi har en personalepolitik, der bygger på troværdighed, respekt, tillid og mangfoldighed. Den vil vi gerne understøtte, så medarbejdere i Sundhed og Omsorg også kan føle sig tilpas og gå på arbejde med en fuld uniform, siger hun.

Svaret fra Justitsministeriet afskrækker dog ikke udlændingeordfører for Dansk Folkeparti og formand for integrations- og udlændingeudvalget Martin Henriksen.

- Jeg ser en åbning i svaret fra ministeren, som gør, at et forbud for offentligt ansatte mod at bære synlige religiøse symboler og beklædning kan lade sig gøre, har han for nylig sagt til Berlingske.

En af Justitsministeriets anker mod forslaget fra DF er, at et forbud vil ramme alle offentligt ansatte også dem, som slet ikke møder borgere, men blot sidder på kontor.

Martin Henriksen mener derfor, at det kan lade sig gøre at lave et forbud kun for de ansatte, der har kontakt til borgerne.

Forslaget om de standardiserede tørklæder bliver behandlet på et byrådsmøde i Aarhus Kommune på onsdag.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078