23948sdkhjf

Nye demens-håndbøger skal luge ud i misforståelser

Tre nye håndbøger er på vej til ledere og medarbejdere, der til daglig drager omsorg for mennesker med demens.

Mennesker med demens kan have svært ved at udtrykke deres ønsker og følelser, og det kan føre til misforståelser og utryghed for både demensramte og personale på eksempelvis landets plejehjem.

Som led i den nationale demenshandlingsplan 2025 blev der derfor afsat 2,5 millioner kroner til at udvikle en serie af håndbøger med vidensbaserede og praksisnære anbefalinger til den social- og sundhedsfaglige praksis på demensområdet.

Og nu ser de første udgivelser dagens lys.

Skal virke i praksis To af håndbøgerne er introduktionshåndbøger, som sætter fokus på henholdsvis personcentreret omsorg og faglig ledelse. Den tredje er en temahåndbog, som sætter fokus på palliativ pleje, omsorg og behandling.

- Vi ved, at det i praksis kan være svært at overskue de mange forskellige tilgange, der findes til mennesker med demens. Derfor er jeg rigtig glad for, at medarbejderne og lederne nu får et værktøj, som kan gøre det lettere at håndtere nogle af de konkrete problemstillinger, der er svære at håndtere i hverdagen (…) Ambitionen er, at håndbøgerne skal bruges ude i praksis og ikke stå og samle støv ude på plejehjemmene, siger ældreminister Thyra Frank.

Håndbøgerne, som udgives af Sundhedsstyrelsen, har desuden til formål at understøtte en mere ensartet og høj kvalitet af indsatsen på tværs af kommuner og regioner i plejen og omsorgen for mennesker med demens.

Håndbøgerne vil bl.a. blive præsenteret på inspirationsdage i København, Odense og Aarhus arrangeret af Sundhedsstyrelsen i umiddelbar forlængelse af offentliggørelsen.

En fjerde håndbog om adfærdsmæssige og psykiske symptomer ved demens ventes udgivet i slutningen af året.

Læs mere om håndbøgerne.

 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078